"Dodik će sutra sa Kozare biti ispraćen u političku penziju"

4
Radiosarajevo.ba
"Dodik će sutra sa Kozare biti ispraćen u političku penziju"
Print Screen / Ivić i Dodik

Na Kozari je za sutra, 21. augusta, zakazano veliko stranačko okupljanje Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD). Skup se održava pod motom "Živjet će Srpska!", a očekuje se 15.000 ljudi.

Duško Ivić, potpredsjednik DNS-a, stranke koja je bila dugogodišnji Dodikov partner i saveznik, saopštio je kako će član Predsjendištva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik sa sutrašnjeg mitinga biti ispraćen u političku penziju.

"Istorija učiteljica život se ponavlja. Pad s vlasti SNSD-a počinje velikim stranačkim okupljanjem na Kozari, istom onom mjestu i na isti način, s kojeg je i Ante Markivić prije 30 godina najavio odlazak s vlasti, pa sretno im", saopštio je Ivić, prenosi BN.

Promovisana knjiga 'Dekodiranje agresije': Uloga Vrhovnog saveta odbrane SRJ u ratu protiv RBiH

Promovisana knjiga 'Dekodiranje agresije': Uloga Vrhovnog saveta odbrane SRJ u ratu protiv RBiH

Da ne bude zabune, navodi on, to je okupljanje pristalica SNSD iz cijelog bh. entiteta RS.

"Kada se to preračuna na broj stanovnika Srpske to je oko 1% , što znači u domenu statističke greške. SNSD je trenutno u Republici Srpskoj samo stastistička greška", naglašava Ivić i dodaje da "skup opraštanja SNSD-a od vlasti nakon 20 godina mora i biti veličanstven, to zaslužuje partija koja je vladala 20 godina".

Smatra da je Dodikova "vlast za 20 godina sve učinila da RS postane privatno vlasništvo pojedinaca i njihovih porodica".

"RS grca u problemima od međunarodnih pritisaka, požara, novog talasa korone, a srpski član predsjedništva Milorad Dodik nema preča posla nego da na Kozari pravi skup podrške samom sebi", navodi Ivić i dodaje:

"U strahu su velike oči, kaže naš narod, a izgleda da se u strahu od poraza i neuspjeha sopstvene politike ne uvećavaju samo oči već i pritisci na narod. Radnici u državnim ustanovama uslovljavaju se radnim mjestima ako ne dođu na taj skup podrške, odlazeće vlasti. Puni autobusi na silu natjeranih radnika iz javnih preduzeća, institucija i ustanova u RS-u je posljednji pokušaj da se rejting SNSD podigne s statističke greške".

Na kraju je poručio...

"Kako je miting na Kozari koštao vlasti Antu Markovića, tako će i Milorada Dodika jer ne zaboravimo, istorija se ponavlja, na sreću građana RS. Pa nek im je sretan miting", zaključio je Ivić, koji je i šef poslaničkog kluba DNS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije