! / Dodik: Bolje da su u nešto ulagali 25.000 eura mjesečno umjesto što su plaćali Inzka

21. 07. 2020. u 15:34:00 Srna

Shares: 122

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da je visokog predstavnika u BiH "pregazilo vrijeme" i što prije bude ukinuta ta institucija, BiH će možda dobiti priliku da preuzme unutrašnji suverenitet koji joj je oduzet slanjem "namjesnika" nakon potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma.

"Znam da Valentinu Incku ne prija ovo što govorim, jer gdje bi još za takav nerad i sa takvim sposobnostima imao primanja oko 25.000 evra mjesečno, plus privilegije koje idu uz odvojen život diplomate. Da sve bude mučnije njegova plata, koju zarađuje uglavnom satanizacijom Srba, knjiži se kao pomoć BiH", istakao je Dodik.

Dodao je da su gašenje Ureda visokog predstavnika (OHR) i odlazak stranih sudija iz Ustavnog suda preduslovi da se "BiH pokuša uspostaviti kao suverena".

"Dok god su oni tu, mi legalno birani predstavnici bićemo krivi za neuspjehe, a strani mešetari poput Incka za uspjehe. Bošnjaci su do sada morali shvatiti da im visoki predstavnik čini medvjeđu uslugu, jer Incko, ili ko god da je na tom mjestu, će otići, a oni će morati da dogovaraju zajednički život sa Srbima i Hrvatima. Sve drugo je iluzija sa kojom će se prije ili kasnije sresti", poručio je Dodik.

On je ukazao da bi EU, takođe, trebalo da se suoči sa stvarnim činjenicama u BiH, da je oslobodi protektorata i da preko svog predstavnika u BiH učini sve da ubrza proces približavanja Uniji.

"Valentin Incko je i njihov balast koji preskupo plaćaju, jer da su po 25.000 eura mjesečno ulagali 11 godina u bilo koji sektor, a ne u njegovu plaću, to bi se vidjelo. Ovako će mandat aktuelnog visokog predstavnika po dobru pamtiti samo on, bogatiji za par miliona evra, na koje nije platio ni porez, a zaustavio je zemlju u svakom napretku", rekao je član Predsjedništva BiH.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA