Dodik: BiH je neuspješna država zbog uplitanja stranaca

Fena
Dodik: BiH je neuspješna država zbog uplitanja stranaca
/ Anadolija
Vrijeme je da se stranci prestanu miješati u unutrašnje stvari BiH, jer je ona zato neozbiljna priča i nema šanse da uspije, sve dok se domaći političari ne dogovore - ustvrdio je danas predsjednik RS-a Milorad Dodik.

"Nevjerovatno je da ambasadori u BiH uzimaju za pravo da kometarišu unutrašnje političke događaje. To nema nigdje na svijetu, samo se ovdje održava i zato je ovo neuspješna zemlja i priča i nema šanse da uspije. Dok se god ljudi u BiH ne dogovore šta može da bude BiH, bez mogućnosti da se unutra uključe strani ambasadori, bez obzira na to odakle dolaze", rekao je entitetski predsjednik.

Kazao je da će danas s ambasadorom Ruske Federacije u BiH Petrom Ivancovim razgovorati o situaciji nakon "sramne odluke Ustavnog suda BiH o Danu RS-a, koji je politički sud i radi po nalogu Bakira Izetbegovića i pod pritiskom određenih ambasada u Sarajevu“.

"Da je imalo veze s pravom ne bismo došli u situaciju da se odlučuje na ovaj način", ustvrdio je Dodik novinarima u Banjoj Luci navodeći da je to suština koju će reći i ruskom ambasadoru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije