Dodik: Bakir je prolupao, Putin nije tražio secesiju RS-a od BiH

Radiosarajevo.ba
Dodik: Bakir je prolupao, Putin nije tražio secesiju RS-a od BiH
/ Foto: Anadolija
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da ruski predsjednik Vladimir Putin nije od njega tražio secesiju od BiH.

Dodao je da secesija "nije na dnevnom redu", ali da ne isključuje mogućnost da se ona desi jednog dana.

"Sjedio sam s Putinom i on to nije tražio od mene. Laž je da Putin to traži, zvanični ruski stav je dejtonska BiH", prenosi Beta.

Dodik je izjavio da je član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović "urušio institucije BiH" i da je "prolupao s tim svojim revizijama".

"Mislim da kada on tvrdi da bi ponovo pokrenuo reviziju tužbe nije to priča samo o stavu Bošnjaka, to je upereno i na Srbiju", rekao je Dodik, dodajući da bošnjački političari imaju patološku mržnju prema svemu što je srpsko, pogotovo RS.

"Moram im reći da postoje države i Srbija i RS i imat će probleme s takvim inicijativama, zato sam u pravu kad kažem da mislim da je prolupao ako misli da može pokretati bilo šta pred međunarodnim sudom. Procedure kažu da mora postojati saglasnost tri člana Predsjedništva, on je protiv srpskih nacionalnih interesa", rekao je Dodik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije