Burna rasprava u NSRS-u: Međusobne uvrede Dodika i opozicionara

Anadolija
Burna rasprava u NSRS-u: Međusobne uvrede Dodika i opozicionara
Teške uvrede i burnu raspravu doživjeli su pojedini poslanici Narodne skupštine Republike Srpske, koji na današnjoj sjednici trebaju odlučivati o prodaji većinskog paketa akcija Rudnika željezne rude "Ljubija".

Naime, prije nego li je i krenula rasprava u NSRS-u, u holu Skupštine predsjednik manjeg bh. entiteta Milorad Dodik je uputio niz teških optužbi na račun pojedinih poslanika. Najviše optužbi izneseno je na račun Dragana Čavića i Miladina Stanića

"Ako Mittal neće da radi, radit će neko drugi, ne možemo dozvoliti da nas bilo koja kompanija uslovljava. S ovim pravnim licem Mittal nema ništa, Ljubija je vlasništvo RS-a. Ovi koji ne budu glasali za odluku o prodaji, rade direktno za Mittal i primaju novac od njih", kazao je Dodik govoreći o prodaji ovog rudnika.

On je kazao kako poštuje radnike Mittala i njihove zahtjeve, te da će uskoro biti zaposleno nekoliko stotina novih radnika.

Nakon Dodika, novinarima u NSRS-u se obratio i Dragan Čavić, lider NDP-a, koji je pozvao nadležne organe da utvrde da li je neko od poslanika primio novac za glasanje u okviru bilo koje tačke na dnevnom redu NSRS-a.

Nakon njega novinarima se obratio i Dragan Čavić, lider NDP-a, koji je pozvao je nadležne organe da utvrde da li je neko od poslanika primio novac za glasanje za bilo šta što je na dnevnom redu Narodne skuštine RS.

U međuvremenu, zbog najavljene prodaje ovog rudnika, prekoputa NSRS-a okupilo se pet radnika ovog rudnika, koji protestuju protiv ove prodaje. Oni su počeli štrajk glađu, kazavši da neće odustati dok ne bude donesena odluka koja poništava prodaju.

Podsjećamo, Vlada RS-a se odlučila da rudnik Ljubija proda kupcu Israeli Investment Group, čemu se protive radnici Arcelor Mittala iz Prijedora, pa čak i koalicioni partneri SNSD-a, glavnog člana vladajuće koalicije u RS-u.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije