Dodik: Ako pobijedimo - a blizu smo, evo kako će biti u Srebrenici

Radiosarajevo.ba
Dodik: Ako pobijedimo - a blizu smo, evo kako će biti u Srebrenici
Republika Srpska, u sedam dana dva je puta pobijedila.

Izjavio je ovo večeras predsjednik RS-a Milorad Dodik u izbornom štabu Saveza nezavisnih socijaldemokrata.

"Danas smo imali lokalne izbore - u svim opštinama RS nije bio zabilježen niti jedan incident i ponosan sam na demokratsko dostignuće RS-a. Ono što je napravila u sedam dana, u nategnutim političkim trenucima i kada se očekivalo da dostigne krah. Ono što smo doživjeli je uspjeh. Današnja pobjeda je proročanska.

Imamo pobjede u novim opštinama, pobjedu u 11 opština više. Imamo sjajan rezultat u Banjoj Luci, čekamo konačan broj. Očekujemo veliku pobjedu u Trebinju. Spektakularno smo dobili Zvornik, Gradišku, Prnjavor, vratili smo neke opštine", nabrajao je Dodik izborne pobjede SNSD-a u RS-u.

Čestitao je i koalicionim partnerima, te izjavio: "Godinama smo branili temelje Republike Srpske, za razliku od drugih koji su za šačicu para u Sarajevu izdali svoj, srpski narod. Dramatično su kažnjeni PDP, SDS, Dragan Čavić... Ne želim da likujem, ali narod je rekao svoje. Želimo u Evropsku uniju, bez daljnjeg, ali je narod rekao kako i s kim želi ući u EU."

Nije htio proglasiti pobjedu u Srebrenici, ali je rekao da je očekuje, jer je razlika u glasovima veća "nego što mogu odlučiti glasovi u odsutnosti":

"Itekako ćemo poštovati tragediju Bošnjaka u Srebrenici, ali će se sada jasno suosjećati i s patnjom srpskog naroda koji je također stradao u Srebrenici. Vidjet ćete, naša pobjeda je pobjeda naroda."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije