MCP BiH / Dobra vijest za građane BiH kojima trebaju novi pasoši

23. 03. 2022. u 17:30:00 AA

Shares: 0

Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine danas je saopštilo da je u utorak u Banjoj Luci potpisan okvirni sporazum o kupoprodaji obrazaca knjižica za pasoše između Agencije za identifikacijske isprave, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine i kompanije Muehlbauer d.o.o. Banja Luka, s periodom važenja do marta 2026. godine.

"Potpisivanjem ovog sporazuma osigurane su knjižice za pasoše za državljane Bosne i Hercegovine u naredne četiri godine", navode iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

U saopštenju se dodaje da zaključeni ugovor o isporuci i uspostavi sistema za djelomičnu personalizaciju kartica, isporuku opreme za personalizaciju kartica i nadogradnju postojeće opreme za personalizaciju kartica, kao i isporuka kartica i kompletan sistem za personalizaciju elektroničke osobne iskaznice i održavanje sistema na razdoblje od 10 godina između kompanije Muehlbauer i IDDEEA-e ističe krajem 2022. godine. IDDEEA će blagovremeno pripremiti sve aktivnosti vezane za nabavu obrazaca osobnih iskaznica i vozačkih dozvola.

Ministarstvo civilnih poslova napominje da su ovim realizirane potrebne aktivnosti kako bi se građanima Bosne i Hercegovine omogućilo zajamčeno pravo na lične isprave.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

Tagovi: pasoš BiH sporazum

KOMENTARI (7)