Doboj: Vrtiću vraćeni ukradeni televizori

Radiosarajevo.ba
Doboj: Vrtiću vraćeni ukradeni televizori
Službenici Policijske uprave Doboj vratili su Javnoj predškolskoj ustanovi “Majke Jugović” u Doboju četiri televizora koja su pronađena od ukupno pet ukradenih.

Rasvjetljavanje ovog krivičnog djela najviše je obradovalo mališane koji borave u objektu odbaništa „Majke Jugovića“ u Starom gradu.

Dječiji sadržaji na malim ekranima, za koje su u vrtiću bili uskraćeni od novembra prošle godine, kada su televizori ukradeni, ponovo su im dostupni, piše RTV Doboj.

vrtic.jpg - undefined

Direktor ove predškolske ustanove Davor Savić zahvalio je policiji na angažovanosti i ažurnosti prilikom pronalaska lopova.

"Danas su nam vraćeni ukradeni televizori tj. četiri od pet ukradenih, nadamo se da će i taj peti biti pronađen i vraćen, u svakom slučaju hvala MUP-u RS-a na ažurnosti, izjavio je Savić.

U PU Doboj navode da je izvršilac ovog krivičnog djela, koje se tretira kao teška krađa pronađen, kao i njegova dva pomagača, te dodali da je riječ o osobama koji su povratnici u izvršenju sličnih krivičnih djela.

Podsjećamo, lopovi su iz vrtića ukrali i ušteđevinu mališana, koja se nalazila u kasicama, a koja je bila namenjena za kupovinu slikovnica za učenje engleskog jezika. Tokom pretresa u stanovima navedenih osoba pronađena su četiri ukradena televizora, ali i manja količina droge.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije