Kakvo nas vrijeme očekuje u novembru

Anadolija
Kakvo nas vrijeme očekuje u novembru
Nakon nekoliko dana koje je pratila kiša i nestabilno vrijeme uslijedit će duže razdoblje stabilnih vremenskih prilika koji će se zadržati do 4. novembra, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZ BiH).

Međutim, od 4. do 9. novembra prognozira se nestabilno vrijeme praćeno obilnijim padavinama. Do kraja oktobra prognoziraju se osjetno niže temperature u jutarnjim satima, pa će u Bosni biti između -2 i 3 stepena, a u Hercegovini od 3 do 8. Dnevni maksimum temperatura u Bosni neće prelaziti 13, a na prostoru Hercegovini 16 stepeni.

Nešto topliji period očekuje se od 1. do 9. novembra kada se jutarnje temperature u Bosni prognoziraju od 4 do 8, a u Hercegovini od 6 do 11 stepeni. U istom periodu dnevne temperature u Bosni očekuju se do 16, a u Hercegovini do 19 stepeni.

"Danas se u Hercegovini očekuje sunčano vrijeme. U Bosni više oblačnosti prije podne. Po kotlinama magla ili niska oblačnost. Tokom poslije podneva u Bosni malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 9 i 15, na jugu zemlje od 15 do 19 stepeni", podaci su FHMZBiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije