Do kraja mjeseca aukcija: MUP KS-a prodaje 105 vozila vrijednosti 77.800 KM

E. H.
Do kraja mjeseca aukcija: MUP KS-a prodaje 105 vozila vrijednosti 77.800 KM
CIN / Ilustracija
Ministarstvo za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo do kraja septembra održat će javnu licitaciju na kojoj će biti prodato više od stotinu vozila koja su vlasništvo ovog ministarstva.

Riječ je o vozilima koja se trenutno nalaze na depou u Butmiru, a među njima se nalazi 89 putničkih motornih vozila i 16 motocikala, od kojih su najčešći Golfovi, zatim Nissani, Škode, Lade i drugi.

"U utorak, 26. septembra bit će održana javna licitacija na kojoj će MUP KS-a, nadamo se, prodati ova vozila i tim putem obezbijediti novac koji će ponovo ići u budžet ministarstva. Riječ je o starim ili havarisanim vozilima, koja su prešla više od 500.000 kilometara i koja, za naše potrebe, nije isplativo popravljati. Raspon godišta proizvodnje ovih vozila kreće se od 1997. godine na ovamo", kazali su za Radiosarajevo.ba iz Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo.

Dodali su i da će licitacija biti održana prema usmenom, a ne prema sistemu zatvorenih koverti kako je to uobičajeno u BiH, jer iz ministarstva smatraju kako je to najtransparentniji način prodaje.

"Ono što je važno kazati jeste i da je početna vrijednost ovih vozila 77.800 KM, kao i to da na licitaciji mogu učestvovati sva pravna i fizička lica, izuzev zaposlenika Ministarstva za unutrašnje poslove KS-a", zaključila je Petrović.

Tokom naredne sedmice bit će objavljeni svi detalji ove javne licitacije, te će biti poznato kada će zainteresirani kupci moći doći na depo u Butmir, kako bi pogledali ova vozila.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije