Do kraja godine poslovni forum poslovnih zajednica BiH i Turske

Anadolija
Do kraja godine poslovni forum poslovnih zajednica BiH i Turske
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić primio je u Sarajevu ministra prehrane, poljoprivrede i šumarstva Republike Turske Ahmeta Esrefa Fakibabu.

Zvizdić je upoznao turskog ministra sa aktuelnom ekonomskom i političkom situacijom u BiH. On se zahvalio na kontinuiranoj podršci Republike Turske Bosni i Hercegovini.

Ministar Fakibaba je Zvizdiću prenio pozdrave turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana i turskog premijera Binalia Yıldirima i rekao da je Bosna i Hercegovina izuzetno značajna za Tursku i da će Turska i u narednom periodu nastaviti da uvozi bosanskohercegovačke proizvode na svoje tržište kako bi doprinijela daljenjem prosperitetu svih građana Bosne i Hercegovine.

Zvizdić i Fakibaba su razgovarali i o organizaciji poslovnog foruma koji bi trebao biti održan do kraja ove godine i na kojem bi se okupili predstavnici poslovne zajednice BiH i Turske.

Saglasili su se da postoji veliki prostor za nastavak saradnje dvije države u svim segmentima.

Sastanku je prisustvovao i ambasador Republike Turske u BiH Haldun Koc.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije