Djevojčici hitno potreban novac za transplantaciju jetre

Anadolija
Djevojčici hitno potreban novac za transplantaciju jetre
Selma Sefer je osmogodišnja djevojčica iz Sarajeva koja je oboljela od virusa autoimunog hepatitisa sa cirozom jetre.

Provela je dva mjeseca u bolnici dok joj je uspostavljena dijagnoza. Selma je veselo i razigrano dijete, a svoju je sobu i igračke zamijenila hladnom bolničkom sobom iglama i lijekovima koji je održavaju u životu.

Vremena je jako malo, a mala Selma treba pomoć. I svi možemo pomoći, dovoljno je da se odreknemo jedne dnevne kafe i učestvujemo u spašavanju mladog života. Selmini roditelji nisu u mogućnosti da obezbijede sva potrebna novčana sredstva koja znače život njihovom djetetu, pomozimo im i pokažimo da još uvijek postoje dobri ljudi i oni koji su spremni pomoći.

Lijekovi koji je održavaju u životu imaju za posljedicu naglo debljanje, pa se na slikama može vidjeti stanje prije i trenutno stanje u kojem se ova djevojčica nalazi. Pomozimo joj da osjeti sve one trenutke u životu koje mi prihvatamo kao svoje pravo. Njen organizam je sve umorniji od borbe.

Operacija transplantacije jetre bit će obavljena u bolnici u Istanbulu “Memorial Sisli Hospital”, ali sam transport, te kontrole i postoperativne terapije koštaju 30 hiljada eura.

Selmin život ima cijenu, cijena njenog života je 30 hiljada eura. Samo zajedno možemo uspjeti, danas je to naša Selma, sutra može biti bilo ko od nas. Zbog hitnosti situacije, postoji više načina na koje je moguće izvršiti donaciju. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije