Jajce / Dječiji vrtić 'Bare' dobio novu ogradu i novi mobilijar

07. 12. 2021. u 15:55:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

U Jajcu su danas, povodom zvaničnog završetka projekta 'Promjena ograde i rekonstrukcija igrališta za djecu vrtića 'Bare'", boravili predstavnici Ambasade Republike Bugarske u Bosni i Hercegovini Nikola Nikolov, privremeno rukovoditelj Ambasade Republike Bugarske u BiH i Ana Nikolova, sekretar Ambasade.

Riječ je o jednom od devet projekata koji je u 2021. godini u BiH finansirala Republika Bugarska u okviru Bugarske razvojne pomoći Bosni i Hercegovini.

Projekat vrijedan gotovo 55.000 KM, od čega je Vlada Bugarske uložila oko 35.000 KM, uspješno je implementuran i danas je zvanično stavljeno u funkciju novoograđeno i rekonstruisano dječije igralište Dječijeg vrtića „Bare“ Jajce.

Projekat je realizovan u saradnji sa Bugarskom Agencijom za razvoj i Ambasadom Republike Bugarske u BiH uz podršku Općine Jajce.

Visoke goste primio je načelnik Općine Jajce Edin Hozan, a sastanku je prisustvovala i direktorica Dječijeg vrtića „Bare“ Brankica Jakešević.

Načelnik općine Jajce Edin Hozan u ime Općine Jajce, građana, djece i roditelja zahvalio se na pomoći u realizaciji ovog vrijednog pažnje projekta.

Načelnik Hozan goste je upoznao i sa aktivnostima Općine na rekonstrukciji jednog dijela stare zgrade dječijeg vrtića u Jajcu, te potrebi većih finansijskih sredstava za kompletnu obnovu iste. Također, bila je ovo prilika da se gosti upoznaju i sa drugim aktivnostima općine Jajce.

Direktorica Dječijeg vrtića „Bare“ Brankica Jakešević zahvalila se Ambasadi Republike Bugarske i Vladi Bugarske na potpori u realizaciji projekta u vrtiću i Općini Jajce na učešću u sufinansiranju projekta, ocjenjujući da je riječ o velikoj pomoći ovoj predškolskoj ustanovi.

"Postavljanjem kompletne ograde i jednog novog mobilijara za igru ovo malo dvorište sada ima solidne uvjete za boravak djece vani, za sadržajnije i kvalitetnije aktivnosti za boravak na otvorenom“, naglasila je direktorica Jakešević, te istakla potrebu proširenja vrtića i izgradnju jasličkog dijela za kojim vlada veliki interes kod roditelja.

Nikolov, privremeno rukovoditelj Ambasade Republike Bugarske u Bosni i Hercegovini, zahvalio se na toplom prijemu i izrazio želju da saradnja bude nastavljena i u narednom periodu.

Zahvalnost gostima, uz pozdrave kroz prozore vrtića, uputili su i mališani, jer epidemiološke mjere nisu dozvolile posjetu unutar zgrade. Tako su, ovaj put izostale igra i pjesma za goste, kao to, na svoj način, umiju pozdraviti najmlađi Jajčani.

U znak zahvalnosti na djecu Dječijeg vrtića „Bare“ kancelariju Ambasade Republike Bugarske u Sarajevu krasiće i slika akademskog slikara, Jajčanina, Samira Hažbića.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA