Dječak Hamza Libidi iz BiH za kojim traga Interpol nalazi se u Siriji?

Srna
Dječak Hamza Libidi iz BiH za kojim traga Interpol nalazi se u Siriji?
Screenshot / Interpol
Hamza Labidi (18) iz Zavidovića, za kojim je Interpol raspisao potjernicu, nalazi se u Siriji kod očuha Emira Ališića, koji je tamo otišao 2013. godine, piše Glas Srpske, prenosi Srna.

Kako se navodi, Ališić je jedno vrijeme prije odlaska u Siriju bio nastanjen u selu Ošve kod Maglaja, a u sirijski džihad otišao je 1. augusta 2013. godine preko Sarajeva i Istanbula.

Dodaje se da se Ališić u septembru 2013. godine vratio u BiH, te se istom rutom vratio u Siriju 13. decembra te godine i tada je poveo i suprugu i devetoro djece Amira Džinića, koji je u avgustu s njim otputovao u Siriju.

U Siriji su od 13. juna 2014. godine i Ališićeva šerijatski vjenčana supruga Sadžida Buljubašić i njihovo četvero maloljetne djece i Hamza Labidi, koji je sin Buljubašićeve iz prethodnog braka.

Kako smo jučer objavili, na zahtjev bosanskohercegovačkog pravosuđa, Interpol je raspisao crvenu potjernicu za Hamzom Labidijem, tinejdžerom iz Bosne i Hercegovine, koji se tereti za učešće u terorističkim organizacijama.

Njegovo ime nalazi se na potjernici zbog navodnog boravka u Siriji, gdje se borio na strani terorista, a tražen je zbog formiranja ili pridruživanja stranim paravojnim ili policijskim jedinicima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije