Dirljiv govor dekanese Medicinskog fakulteta: 'Nećemo dopustiti da Azra i Alma budu zaboravljene...'

0
AA
Dirljiv govor dekanese Medicinskog fakulteta: 'Nećemo dopustiti da Azra i Alma budu zaboravljene...'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Memorijalna šetnja za Azru Spahić i Almu Suljić

Memorijalna šetnja do mjesta stradanja mladih doktorica medicine Alme Suljić i Azre Spahić održana je danas u Sarajevu.

U znak sjećanja na tragično stradale djevojke, šetnju je organizovalo Udruženje studenata medicinskog fakulteta u Sarajevu USMF i Udruženje studenata medicine u BiH BoHeMSA.

Nekoliko stotina okupljenih građana prošetalo je od Medicinskog fakulteta u Sarajevu do mjesta stradanja Azre i Alme.

Pogledajte kako teče akcija Bulevar: Otkrivamo najnovije detalje i ko će sve biti uhapšen

Pogledajte kako teče akcija Bulevar: Otkrivamo najnovije detalje i ko će sve biti uhapšen

"Mi, njihove kolegice i kolege, nikada nećemo dopustiti da Azra i Alma budu zaboravljene. Svim silama ćemo se truditi da ova dva tragično prekinuta života budu motiv da se dese velike promjene koje će spasiti druge živote. Znamo da je to ono što bi one uradile da se isto desilo nekome od nas", poručili su.

Dekanesa Medicinskog fakulteta Amina Valjevac poručila je da "svi moramo dati sve od sebe da se ovakvi tragični događaji ne ponavljaju".

"Svako od nas može raditi u svom domenu da preveniramo ovakve i slične događaje. Predivne mlade studentice, koje su osim želje da završe Medicinski fakultet imale jako izražen aktivizam da pomažu drugima i da ovo mjesto čine boljim za sve nas", kazala je Valjevac navodeći da se radilo o dvije studentice Medicinskog fakulteta.

Poručila je da je ovo bolan trenutak, prije svega, za porodice, ali i za sve kolege i profesore Medicinskog fakulteta.

Podsjetimo, Armin Berberović je vozilom na pješačkom prijelazu 26. maja udario tri osobe. Azra Spahić je preminula na mjestu nesreće, a dvije su odmah prevezene u bolnicu na ukazivanje pomoći.

Doktorica Alma Suljić, preminula je 23. juna na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS). 

Istragom je utvrđeno da je Berberović vozio bez položenog vozačkog ispita, sa 0.41 promila u alkohola u krvi, te je od ranije poznat sarajevskoj policiji po brojnim prekršajima.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo je četvrtak, 22. juna, uputilo zahtjev Kantonalnom sudu za produženje pritvora na još dva mjeseca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije