Emotivne riječi učiteljice Mejase Dupanović: 'Kada sam čula da je moja Azrica poginula...'

1
Radiosarajevo.ba
Emotivne riječi učiteljice Mejase Dupanović: 'Kada sam čula da je moja Azrica poginula...'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Memorijalna šetnja za Azru Spahić i Almu Suljić

Medicinski fakultet u Sarajevu organizovao je danas, 25. juna memorijalnu šetnju za tragično stradale doktorice Azru Spahić i Almu Suljić.

Među okupljenim studentima i građanima bila je i prva učiteljica Azre Spahić, Mejasa Dupanović.

"Kada sam čula da je moja Azrica poginula, to je isto kao da čujete da vam je dijete poginulo. Naša djeca, koja dođu iz USK su imala lijep odgoj. To su prava djeca koja su imala lijepo djetinjstvo. Bila sam Azrina učiteljica, sa plaketom najdražeg nastavnika u BiH i sa nominacijom za ženu godine ispred obrazovanja.

Preminuo bivši košarkaš Lakersa (33) koji je igrao sa Kobe Bryantom

Preminuo bivši košarkaš Lakersa (33) koji je igrao sa Kobe Bryantom

Roditelji djece iz USK, ali i drugih kantona, koja dođu da uče, oni se jako trude i odriču, da bi njihova djeca postigla što žele. Umjesto da nam se vraćaju sretni, vraćaju nam se u kovčezima. Moramo se podsjetiti i naše dvije djevojke iz Bosanske Krupe. Danas sam došla da dam podršku svim studentima Medicinskog fakulteta s porukom da se Alma Suljić i Azra Spahić i naše dvije divne djevojke iz Bosanske Krupe koje su stradale na sličan način prije nekoliko godina, ne smiju zaboraviti.

Trebaju nam svima biti motiv, da sve institucije koje su nadležne za bolju sigurnost pješaka na ulici, da budu te koje će reći dosta i da se više nikada i nikome ne dogodi", kazala je Dupanović.

Posljednji oproštaj od mlade doktorice: Klanjana dženaza Almi Suljić

Posljednji oproštaj od mlade doktorice: Klanjana dženaza Almi Suljić

Podsjetimo, Armin Berberović je vozilom na pješačkom prijelazu 26. maja udario tri osobe. Azra Spahić je preminula na mjestu nesreće, a dvije su odmah prevezene u bolnicu na ukazivanje pomoći.

Doktorica Alma Suljić, preminula je 23. juna na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS). 

Istragom je utvrđeno da je Berberović vozio bez položenog vozačkog ispita, sa 0.41 promila u alkohola u krvi, te je od ranije poznat sarajevskoj policiji po brojnim prekršajima.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo je četvrtak, 22. juna, uputilo zahtjev Kantonalnom sudu za produženje pritvora na još dva mjeseca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije