Direktorica Hitne pomoći za Radiosarajevo.ba: U šoku smo. Osumnjičenu radnicu smo odmah 'udaljili'

2
L. R.
Direktorica Hitne pomoći za Radiosarajevo.ba: U šoku smo. Osumnjičenu radnicu smo odmah 'udaljili'
Foto: Radiosarajevo.ba / Za krađu je osumnjičena radnica

Javnost u Bosni i Hercegovini danas je šokirana snimkom na kojem se vidi kako radnica sarajevske Hitne pomoći krade novac iz novčanika bolesne i nemoćne starice u Hrasnici kojoj je medicinska ekipa došla pružiti prvu pomoć.

Na snimku koji su danas podijelili mnogi na društvenim mrežama, vidi se kako radnica, sa sve u rukavicama, poput profesionalnog džeparoša otvara mali novčanik bolesne 80-godišnje starice i iz njega izvlači novac. Video je razbjesnio sve one koji su ga pogledali, te javnost očekuje efikasnu i brzu 'pravdu' u ovom slučaju...

Kako portal Radiosarajevo.ba nezvanično doznaje, za krađu je osumnjičena radnica Hitne pomoći inicijala M.D. Policija se danas također uključila u slučaj, što je za naš portal potvrđeno, a oglasili su se i iz Ministarstva zdravstva KS iz kojeg očekuju birzo i hitro rješenje uznemirujućeg slučaja.

Ministar Dizdar: "Novi napad na povratnike, uz upotrebu vatrenog oružja!"

Ministar Dizdar: "Novi napad na povratnike, uz upotrebu vatrenog oružja!"

Povodom ovog slučaja, danas smo kontaktirali i direktoricu Hitne pomoći dr. Jasnu Huseinbegović-Musić, koja je na ovu funkciju došla prije mjesec dana.

"Mjesec dana sam na funkciji, radim ovdje već 14 godina... nailazim na razne i različite probleme, ali ovo? Ovo nisam mogla sanjati da će nas zadesiti. Nisam mogla ni pretpostaviti i da Hitna pomoć ima zaposlenika koji može uraditi ovako nešto", govori dr. Huseinbegović-Musić za portal Radiosarajevo.ba.

Žao mi je pacijentice, žao mi je porodice, žao mi je svih građana KS, nastavlja iskreno naša sagovornica, koja nam otkriva da su svi zaposlenici u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć uznemireni.

Radnik sarajevske Hitne pomoći ukrao novac starici (80): Evo šta iz MUP-a kažu o sramotnom slučaju

Radnik sarajevske Hitne pomoći ukrao novac starici (80): Evo šta iz MUP-a kažu o sramotnom slučaju

Na naše pitanje, šta će poduzeti, ovako odgovara: "Sve. Sve što mogu ću poduzeti. Niti želim da ikad više radi, niti će raditi u Zavodu. Naš posao je težak, pomažemo našim građanima, na usluzi smo 24 sata i ovo ne smijemo i nećemo dozvoliti."

Doznajemo od dr. Huseinbegović-Musić da je radnica koja je osumnjičena za krađu već udaljena s posla - dok se postupak ne završi: "Ona ne dolazi više i neće doći na posao da radi do daljnjeg."

Direktoricu Hitne pomoći pitamo da li su tačni navodi da je ova radnica ovo isto napravila 2018. godine. Kaže nam - jeste, "ali bilo je zakonskih propusta u procesu i vraćena je na posao".

"U Hitnoj smo imali slične slučajeve s dva pojedinca i raniji direktori su zaista pokušali sve da takve ljude udalje. Napominjem da je u Zavodu zaposlenu 327 ljudi, te su ovakve situacije bile rijetki, pojedinačni slučajevi. Šokirani smo, vjerujte nam, problema imamo raznih, ali da ću se kao direktorica Hitne pomoći ovim baviti? Strašno", zaključuje u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba dr. Jasna Huseinbegović-Musić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije