Radnik sarajevske Hitne pomoći ukrao novac starici (80): Evo šta iz MUP-a kažu o sramotnom slučaju

8
Radiosarajevo.ba
Radnik sarajevske Hitne pomoći ukrao novac starici (80): Evo šta iz MUP-a kažu o sramotnom slučaju
Foto: Prtscr/Twitter / Sramotni potez snimljen je na kameri

Radnik sarajevske Hitne pomoći snimljen je kako krade novac iz novčanika bolesne i nemoćne starice kojoj je medicinska ekipa došla pružiti prvu pomoć.

Na snimku koji su danas podijelili mnogi na društvenim mrežama, vidi se kako radnik, sa sve u rukavicama, poput profesionalnog džeparoša otvara mali novčanik bolesne 80-godišnje starice i iz njega izvlači novac. Video je razbjesnio sve one koji su ga pogledali, te javnost očekuje efikasnu i brzu 'pravdu' u ovom slučaju...

Portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je danas ovim povodom Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, iz kojeg su nam rekli:

Teška nesreća u BiH: Povrijeđeno sedam osoba

Teška nesreća u BiH: Povrijeđeno sedam osoba

"PU Ilidža nije zaprimila prijavu u vezi s ovim navodima. Poslijepodne danas smo zaprimili email prijavitelja. Izvršit ćemo provjeru navoda."

A, o slučaju je obaviješteno i Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo koji su o svemu saznali od Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo.

Prema tim informacijama, jedan od zaposlenika Hitne pomoći Sarajevo je navodno uzeo novac od 80-godišnje starice tokom pružanja prve pomoći.

"Takvo ponašanje je apsolutno neprihvatljivo i protivno temeljnim principima humanosti i stručnosti koje od uposlenika Hitne pomoći očekujemo. Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo oštro osuđuje takve postupke i odmah traži brzu i nepristrasnu reakciju od strane Zavoda za hitnu medicinsku pomoć. Incidenti poput ovoga narušavaju povjerenje građana u naš zdravstveni sistem, te zahtjevamo što hitniju reakciju nadležnih organa", poručili su iz Ministarstva te nastavili:.

"Ističemo da Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo ima nultu toleranciju prema bilo kakvom obliku zloupotrebe položaja ili kršenju etičkih načela u okviru zdravstvenog sektora. Naš cilj je osigurati visoku kvalitetu i profesionalnost u pružanju zdravstvenih usluga našim sugrađanima.

Ovim putem pozivamo Zavod za hitnu medicinsku pomoć KS da u što kraćem roku provede temeljitu istragu ovog slučaja i da poduzme sve potrebne korake kako bi se osiguralo očuvanje integriteta uposlenika Hitne pomoći. Očekujemo da će odgovorni biti adekvatno sankcionisani, te da će o svemu navedenom ovo Ministarstvo biti obavješteno.

Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo ostaje posvećeno zaštiti interesa pacijenata i očuvanju povjerenja građana u naš zdravstveni sistem. Nastavit ćemo poduzimati sve potrebne mjere kako bismo osigurali transparentnost, stručnost i etičnost u svim aspektima pružanja medicinskih usluga", navodi se u saopćenju Ministarstva zdravstva KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije