Direktor UKC Banja Luka: Ovo je najgori dan, 59 zaraženih i dvoje preminulih

Radiosarajevo.ba
Direktor UKC Banja Luka: Ovo je najgori dan, 59 zaraženih i dvoje preminulih
Printscreen / Vlado Đajić

Danas je definitivno nagori dan u Bosni i Hercegovini po pitanju oboljelih od koronavirusa. U posljednja 24 sata na području naše države zabilježena su 94 nova slučaja COVID-19, a dvije osobe su preminule, iz Oštre Luke i Kotor Varoši.

U Federaciji BiH s KCUS-a je potvrđeno da su zaražene 34 osobe, dok je Alen Šeranić, ministar zdravstva u RS, javio da u manjem bh. entitetu ima 59 osoba koje su se zarazile novim sojom koronavirusa i jedna u Distriktu Brčko. 

Vlado Đajić, generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, na današnjoj konferenciji za medije istakao je da je od početka epidemije koronavirusa, današnji dan u RS najgori do sada.
 
"Danas je najgori dan, imamo 59 zaraženih i dvoje preminulih. Imamo 120 pacijenata o kojima brinemo. Zdravstveni radnici daju sve od sebe da zdravstvena usluga bude na nivou. Apelujemo na građane da poštuju mjere, jer se tako jedino možemo boriti protiv virusa korona. Molimo da građani drže distancu i nose zaštitnu opremu", kazao je Đajić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije