Dino Šukalo: Svi smo mi Igor Stojanović. Ukoliko nismo, gotovi smo

Radiosarajevo.ba
Dino Šukalo: Svi smo mi Igor Stojanović. Ukoliko nismo, gotovi smo
Facebook / Igor Stojanović

U javnosti u Bosni i Hercegovini od jučer ne prestaju reakcije na društvenim mrežama nakon što je Elvis Kondžić, savjetnik Bakira Izetbegovića, na svom Facebook profilu uporedio nekoliko političara srpske nacionalnosti kazavši "da su oni bolji od Dodika".

Podsjetimo, Kondžić je objavio poruku: "Gledaš ovog Stojanovića iz KS. Gledaš ovog Stanivukovića iz RS. I skontaš da je Dodik za njih mila majka!".

SDP: Tražimo izvinjenje SDA zbog napada na borca Armije RBiH Igora Stojanovića

KO SDP BiH Sarajevo najoštrije osuđuje ponovni napad SDA na SDP-ovog šefa Kluba zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo Igora Stojanovića, navodi se u saopćenju ove stranke.

Nakon što su mnogi konstatirali da je prozvani Igor Stojanović (SDP) u vrijeme agresije na BiH bio borac Armije RBiH i sa 18 godina išao po ratištima, šef Kluba zastupnika SDP-a u Skupštini Kantona Sarajevo dobio je brojnu podršku na društvenim mrežama. 

Stojanović za Radiosarajevo.ba: SDA napadima na mene opravdava podjelu BiH

Elvis Kondžić, šef kabineta zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića, na svom Facebook objavio je „Gledaš ovog Stojanovića iz KS. Gledaš ovog Stanivukovića iz RS. I skontaš da je Dodik za njih mila majka!".

Prenosimo neke od njih:

"Jučer sam bila na putu pa sam propustila sve to što je izazvao izvjesni Elvis oko Igora Stojanovića. Čitam jutros polako komentare i pravdanja tog anonimusa Elvisa. Igor Stojanović... dugo se poznajemo. Mislim da ima tome dvadeset godina. Pristojan, fin i kulturan. Oduvijek. Rekla bih da je on lijepo odgojen. Kada se aktivirao u politici bila sam iznenađena, no, baš tada sam shvatila da je to predobro. Ne znam ko je taj Elvis niti me iskreno zanima. No, taj cijeli ešalon osoba oko izvjesne osobe trebao bi naučiti mnogo toga iz pristojnosti i javnog komuniciranja. Prije svega, morali bi shvatiti Selimbegovići i Elvisi i onaj bivši ministar “rahmetli nana” ( ne znam ni kako se zove) i ini drugi da ne postoji “privatni facebook” niti “privatna objava i komentar” kada obnašate neku važnu funkciju ili ste pozicionirani politički. Jednako tako, morali bi naučiti bar osnovna pravila javnog i političkog komuniciranja. I na kraju, onako iskomentirati Igora Stojanovića potpuno je sramotno. Ne za tog anonimusa Elvisa. On je nebitan. Sramotno je za Sarajevo, za BiH. Za sve nas", napisala je Sanela Prašović Gadžo, bivša novinarka i današnja zastupnica SBB-a u Parlamentu FBiH.

Poznati gitarista Dino Šukalo, koju je ujedno i član pratećeg benda Dine Merlina, kratko je napisao:

"Svi smo mi Igor Stojanović. Ukoliko nismo, gotovi smo".

Sead Pešto, bivši poznati sarajevski košarkaš, koji je sada trener u KK Spars Realway, također je na Facebooku objavio svoju reakciju i podsjetio na Igorov doprinos u ratu i napadu na Sarajevo od strane četnika. 

"Ovo je Stoja, Igor Stojanović. Čuva me da ne dam koš. Čuvao me u ratu da ne dam koš. Čuvali smo se i u ratu od četnika koji su napadali grad Sarajevo. Čuvaćemo se i od "Minhenske" bojne. Ende što se mene tiče. Pri tome uopšte ne želim da ga glorifikujem jer je Igor čovjek s manama kao i svi mi. Drug mi je i ne dam na to prijateljstvo. A ti meni nepoznati Elvise Kondžiću pređi na drugu stranu kad me sretneš u gradu. I stvarno ne ide mi u um kako neko može biti predsjednik nečega kad ima ovakve savjetnike. Neki Selimbegović,ovaj Kondžić i smiješni pokušaj pjesnika. Onaj papak sa šeširom. Nikad nisam pljuvao porodicu Izetbegović..Ali Bakire uozbiljili se. Razvedi se i rastjeraj čovječe sve savjetnike...", napisao je Pešto. 

Igor Stojanović - undefined

Emir Bićo, član stranke Narod i pravda, također je dao podršku Stojanović i o njemu govorio biranim riječima: 

"Svaki napad na maloljetnog borca ARBiH doživljavam kao napad na sebe lično. Mi smo krvarili i ostavljali svoju mladost po sarajevskim i okolnim ratištima da bi ljigavci poput Elvisa danas mogli lajati, i pobjegulje poput Samre lajkati te statuse. Milan, Velimir, Srđan, Gligor, Vanja su bili moji saborci iz brigade , kao što su bili i Igor, Slaviša, Zoran, Dragan iz drugih brigada ARBiH ili MUPRBiH. Igor Stojanović nisi sam". 

Ostale komentara podrške možete pročitati i na Facebook profilu Igora Stojanovića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije