Dino Mustafić osudio barbarski čin: Očuvati tradiciju kozmopolitskog Sarajeva

/ Komentari (6)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

THOR

Ma dajte molim vas, Mustaficu. Vi ste bar pametan covjek. Zar ne vidite u kojoj kaljuzi zivite? Zar se stalno po kojekakvim portalima ne iskazuje uzasna mrznja i prijetnje krscanima, koji se tolerisu. Zar ne vidite da koljacima koji se vracaju iz Sirije, Iraka i drugih ratista, sud daje 2-3 godine zatvora, umjesto 20. Kakav kosmopolitizam, ove priglupe sirovine sto su okupirale grad ne znaju sta je to.

Narodni ljekar

Sarajevo i kozmopolitizam! U kojem ti prostoru i vremenu zivis? U svojoj istoriji Sarajevo je bilo kosmopolitsko samo za vrijeme Olipijade. Prije, a pogotovo polslije 1984. Sarajevo se pretvorilo u veliku mahalu iz koje su otisli svi koji su mogli. A to sta je sljeglo u Sarajevo necu ni komentarisati.

Opp

- [ ] Sarajlije su potisnute 1946 godine kada je komunisticka partija krenula sa ubojitim projektom, te u Sarajevo nemilosrdno pocela naseljavati cestitu seljacku populaciju sa planina oko Sarajeva, iz suma istocne Bosne i hercegovackog kamenjara. Do tog vremena Sarajevo je bilo grad jedan po jedan. Dolaskom ljudi ciji gen pripada planini, pocinje strmoglava degradacija toga grada. Sarajlije tada jos uvijek uspijevaju da nekako odolijevaju tome, sve dok potomci tih ne uzrastose i polako pocese da vec mutirani gen ispoljavaju na razne nacine(tuce,jalija,cigle,prost govor,kradja,laz itd.), te sto vise vrijeme prolazi, gen nazalost sve vise mutira i izmice kontroli. Tako danas potomci tih cestitih seljaka koji se nisu mogli ni na koji nacin primiti u gradu, cast malom broju izuzetaka, ubijaju ljude po ulicama i rade jos gore stvari nego oni prije njih. Bolest izmakla kontroli, kao korona sto izmice. Nazalost tome izgleda lijeka nema osim bijega, zato je sve manje profinjenih i gospode a sve vise mutanata, koji su u vlasti u svim mogucim opcijama. I kada zavrsi skolu, i kada obuce lijepo odijelo, mutirani gen i kompleks nize vrijednosti iz njega izvlaci ono najgore. Cuj sarajlija, a babo ‘63 doso odnekuda iz rogatickih planina, sa hercegovackih vrleti ili vrhova Bjelasnice, Treskavice i Romanije! Onaj cije najmanje tri generacije hodaju kockama bascarsije i piju vodu kod sahat kule moze reci da je sarajlija, a sve od ‘46 na ovamo nije ni tamo ni ovamo, ni opanak ni cipela. Poenta: covjek iz sume moze vani, ali suma iz njega nece, i tu nema duhovnog balansa, to je nepomirljivo. To dvoje se glodje i bori i covjek uvijek gubi, jer neminovno u dubini njega uvijek ostaje gen sume i kamena. Sve bi bilo i dobro da taj gen nema svoje mutacije od kojeg nastaje URBANI DIVLJAK, a taj beskrupulozno rusi i unistava sve pred sobom kako bi pomirio ono u sebi, ali to je gotovo pa naucna fantastika.

rasko

Bošnjaci su uglavnom bili ustaše u drugom svjetskom ratu - izdajnici sopstvenog naroda i ovo ne treba nikoga da čudi. Njihovi potomci danas vladaju. Škole i ulice se zovu po fašistima.

Mirko S. Kojotovski

Molim ADMINISTRATORA da briše komentare koji šire vjersku i nacionalnu mržnju. Već danima i mjesecima dopuštate vrijeđanje , propagandu i pljuvanje i po gradu i državi . Znate veoma dobro koji su to botovi i odakle su, koji nas maltretiraju mjesecima. Ako na taj način želite postići veću čitanost znajte da griješite.

Istoricar

Procentualno 1% Njamaca je bio u SS divizijama. Prcentualno 3% muslimana iz BiH je bilo u SS divizijama. Malo citatje knjige iz istorije. Da ne spominjemo koliko vas je bilo 'hrvatsko cvijece' tj dio NDH. Na kraju ispade da su muslimani oslobodili BiH od Njemaca i slicnih. Sve ste izokrenuli i proslost i sadasnjist. Najkomicnije je kad talibanska SDA pocne da prica o nekakvoj hiljadugodisnjoj drzavnosti BiH. Sve sto je postojalo do dolaska Turaka, isti su unistili. A znamo da vas muslimana nije bilo prije toga na prostorima BiH. Kako onda sebe proglasiste nekakvim nasljednicima tzv dobrih Bosnjana da mi je znati. Istina je sljedeca - 2 entitea, 3 konstituivna naroda, a vasih samo 4 kantona u BiH.

/ Najnovije