Reakcije / Dino Mustafić o zloupotrebi vakcinisanja: Velika je ovo sramota!

22. 05. 2021. u 21:51:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Bosanskohercegovački reditetelj Dino Mustafić komentirao je skandalozne zloupotrebe vakcinisanja u Zetri o kojem bruji javnost, posebno u Sarajevu.

Portal Radiosarajevo.ba je među prvima ukazao na ovaj skandal.

Danas je stigla i potvrda. Provjerom protokola vakcinacije u Zetri, utvrđene su zloupotrebe, a odgovorni su prijavljeni nadležnim direktorima ustanova u kojima su zaposleni, izjavio je ministar zdravstva KS Haris Vranić.

Među onima koji su komentirali ovaj skandal je bio i predsjednik SDA Bakir Izetbegović, tvrdeći da se vakcine švercuju na stražnja vrata sarajevske Zetre.

"Iako je SDA zadnja moralna i politička adresa sa koje može stići ovakav prigovor treba očekivati i zahtijevati da nadležni poduzmu istragu i sankcionišu odgovorne.

Obećali su to i učiniti. To javnost očekuje brzo i transparentno. Velika je ovo sramota!", napisao je Mustafić.

Ministar Vranić je kazao da je Ministarstvo zdravstva KS prijavilo sve nereguranosti direktorima Doma zdravlja KS i Zavoda za javno zdravstvo KS koji će se odrediti o narednim koracima u ovom slučaju.

Istakao je da se nastavlja provjera svih spiskova do sada vakcinisanih osoba u Zetri, te da će se sve nepravilnosti prijaviti.

Naglasio je i kako je provjerom utvrđeno da nije bilo iznošenja vakcina izvan vakcinalnog punkta, niti vakcinisanja izvan Zetre.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (3)