Dino Mustafić o Vladi KS: Sve je moguće kada je cijena izdašna

Radiosarajevo.ba
Dino Mustafić o Vladi KS: Sve je moguće kada je cijena izdašna

Ugledni bh. reditelj Dino Mustafić u izjavi za Radiosarajevo.ba komentirao je sporazum o formiranju vlasti koji su u petak postigli lideri Stranke demokratske akcije (SDA), Demokratske fronte (DF) i Savez za bolju budućnost (SBB), kao i konsternaciju u jednom dijelu naše javnosti koja je taj događaj doživjela kao izdaju 'posljednje šanse za Sarajevo, pa i Bosnu i Hercegovinu'.

Piše: F. V.

Mustafić, međutim, kaže da više nema nikakvih iluzija.

''U našem političkom životu je razvijeno do savršenosti kako opravdati politički pragmatizam koji počiva na premisi da je moguće sve, pa i potpuni politički zaokret i prelazak dotadašnjem političkom protivniku! Naravno, to prati aranžman uz cijenu koja je izdašna. Ovo u KS-u nije posljedica nove političke ponude bazirane na novom programu, pa da može prihvatiti prekompozicija vlasti radi dobrobiti građana'', kaže Mustafić za Radiosarajevo.ba. 

Mi nemamo, dodaje on, ni lijevo, ni desno (zasad) ''političke romantičare koji se groze političke rasprodaje''. 

''Naprotiv, sada sam realist koji više nema nikakvih iluzija o politici u BiH i mislim da su ove partije nepopravljivi politički dinosauri koji će vladati samo sa pragmatičnosti njihova klijentelističko-uhljebničkog modela'', zaključio je Mustafić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije