Dino Konaković: Danas najbolje prolaze lažni vjernici i lažni zaštitnici naroda

Radiosarajevo.ba
Dino Konaković: Danas najbolje prolaze lažni vjernici i lažni zaštitnici naroda
Fena / Elmedin Konaković
Za ovih 12 godina koliko se bavim politikom, nagledao sam se zaista i sreo mnogo lažnih zaštitnika svog naroda. Pod plaštom svoje vjere, ljudi pljačkaju uglavnom svoj narod.

Napisao je ovo na svom Facebook profilu premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković. Njegov status objavljujemo u cjelosti:

„I što više pljačkaju, glasnije ga brane od drugih. Posebno su glasni pred izbore, a kod nas su stalno u toku ili u pripremi izborni procesi. Najviše mi smetaju moji lažni Bošnjaci koji na funkcijama koje obnašaju zaboravljaju na sve što naša vjera nalaže, poštenje, pravednost, hrabrost, pomoć svom narodu. U prvi plan stavljaju svoje i interese njima bliskih ljudi.

Ipak, u vrlo ozbiljnoj konkurenciji, neprikosnoveni šampion je Milorad Dodik. Čovjek proda telekom, rafineriju, druge kompanije u vlasništvu RS-a, uništi bankarski sistem, penzioni fond je na izdisaju. Ne može sa svim tim parama koje je dobio od prodaje da proizvede nikakve nove vrijednosti. Sarajevo za četiri godine od cijelog RS-a ubere tri milijarde više poreza. Sin dobije milionski podsticaj za poljoprivredu, kuća je na Dedinju. I Milorad je veći Srbin od recimo (Mirka, op. a.) Šarovica koji vjekovnim neprijateljima Turcima prodaje meso iz RS-a (2/3 mesa koje se izvozi u Tursku dolazi iz RS-a), otvara nova radna mjesta, bori se za izvoz proizvoda iz BiH, a naravno i iz RS-a.

I dok ovaj radi za svoj narod, nema vremena za šuplju priču, Dodik galami za svoj narod. Popis, jezik, referendum. Ni slova o ekonomiji i boljim uslovima života za svoj narod.

Svijet danas ne izgleda isto, nije to više sukob kapitalizma i socijalizma kao prije, danas je to svijet u kojem dominiraju religije. Prave se vojni religijski savezi, u svakoj pori društva je religija, dominantnija nego ikad, ratovi su uglavnom vjerski.

Ipak, čini mi se da se mnogo bolje u ovom vremenu snalaze lažni vjernici, lažni radikali, lažni zaštitnici svog naroda.

Glasni su, imaju svoje medije koji slijepo prate šefove, pokliči su ratni, a srce je male rode, bankovni su računi sve veći.

Trend je to istina i u Evropi, porast desnog radikalizma. Šta poslije, to baš i nije bitno.

Brexit je možda najbolji, svježi primjer gdje galamdžije vode svoje sljedbenike.

Uspio je šampion Milorad da se odbrani od egzaktnih pokazatelja ekonomskog kolapsa RS-a, dokaza o ličnom kriminalu i vratio je priču u fabricke postavke "borbe za prava svog naroda".

Posljednjom ofanzivom slomio je i očigledno slabašnog (Mladen, op. a.) Ivanića, s priče o ekonomiji svog naroda, vratio ga je na svoj teren, a tamo realno Ivanić nema nikakvu šansu.“

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije