Dijana Đ. iz Prijedora bivšem slovenskom premijeru mora isplatiti 450.000 eura

Radiosarajevo.ba
Dijana Đ. iz Prijedora bivšem slovenskom premijeru mora isplatiti 450.000 eura

Dijana Đuđić iz Prijedora, prema faksimilu ugovora koji je objavio mariborski list Večer, Slovenačkoj demokratskoj stranci (SDS) bivšeg premijera Janeza Janše će u tri jednake rate isplatiti ukupno 450.000 eura, po kamatnoj stopi od samo dva odsto, a kamate će naplatiti nakon što stranka koju vodi Janez Janša u cjelini isplati glavnicu kredita.

Prva rata kredita navodno je već uplaćena na račun stranke. Đuđićeva navodno ima firmu u malom slovenačkom mjestu Spodnje Hoče, sa oko 2.000 stanovnika.

Mediji nagađaju da je poznanica poreskog maga Roka Snežiča, iako ovaj Mariborčanin negira da ju je ikad upoznao. Međutim, “isplivali” su dokazi da su putovali više puta u BiH, prvi put u aprilu 2017, potom krajem septembra i početkom decembra.

List Večer navodi da je neuobičajeno da se slovenačke političke stranke za kredite kojima će finansirati kampanju obraćaju stranim privatnim osobama i preduzetnicima, a ne domaćim bankama i donatorima, prenosi Hina.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije