DF: "Za koga Schmidt igra, za BiH ili..?"

21
Radiosarajevo.ba
DF: "Za koga Schmidt igra, za BiH ili..?"
Foto: DF / Željko Komšić

Članovi Demokratske fronte (DF) uputili su pitanja visokom predstvaniku Christianu Schmidtu.

Visoki predstvanik Christian Schmidt bi morao, u interesu bosanskohercegovačke javnosti, ali i u interesu zaṣ̌tite digniteta njegove funkcije, odgovoriti građanima BiH na nekoliko pitanja:

Zašto se direktno miješa u proces odlučivanja Suda za ljudska prava u Strasbourgu sa argumentacijom koju iznose zvaničnici Republike Hrvatske? Da li je gospodin Schmidt svjestan da njegova funkcija u BiH podrazumjeva zaṣ̌titu ljudskih prva svih građana, u skladu sa evropskom Konvencijom o zaṣ̌titi ljudskih prava, a ne zalaganje za zadržavanje diskiminatorskih rješenja?

Krađa u centru Sarajeva: Prepoznajete li lopova sa snimka? Za informaciju se daje novčana nagrada

Krađa u centru Sarajeva: Prepoznajete li lopova sa snimka? Za informaciju se daje novčana nagrada

Zašto tvrdi da je pozvan na Sud za ljudska prava u Strasborgu, kada to nije tačno i kada je poznato da se "sam pozvao" preko jedne britanske advokatske firme?

Ko plaća troṣ̌kove te firme, Schmidt ili Plenković? Zašto danas putuje u London? Zaṣ̌to danas putuje u Zagreb pa u London?

Za čije interese on zapravo radi u BiH? Bilo bi korektno prema bosanskohercegovačkoj javnosti da on to napokon kaže ali da to bude istinit odgovor", poručili su iz DF.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (21)

/ Povezano

/ Najnovije