DF: Sutra odluka o koaliranju s SDA, HDZ-om i SNSD-om

Radiosarajevo.ba
DF: Sutra odluka o koaliranju s SDA, HDZ-om i SNSD-om
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Željko Komšić, Demokratska fronta

Predsjedništvo Demokratske fronte (DF) na sjednici koja bi trebala biti održana sutra trebalo bi donijeti konačnu odluku o tome da li će se upustiti u pregovore o formiranju vlasti sa SDA, HDZ-om i SNSD-om na državnom nivou, odnosno sa SDA i HDZ-om na nivou entiteta FBiH.

Predsjedništvo DF-a je nakon sjednice održane 12. marta 2019. godine saopćilo kako je nakon sadržajne i vrlo argumentovane rasprave o otvaranju razgovora o eventualnom učešću u vlasti sa svim parlamentarnim strankama zadužilo generalnog sekretara Zlatka Miletića, potpredsjednike Ekrema Prošića i Dženana Đonlagića, potpredsjednika FBiH Milana Dunovića, šeficu Kluba zastupnika Demokratske fronte u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Almu Kratinu i Mahira Mešalića, zastupnika u Skupštini Tuzlanskog kantona, da pripreme zaključke o kojima će se rukovodstvo stranke očitovati.

„Što se tiče odnosa s Bh. blokom koji trenutno ima Vladu u Kantonu Sarajevo, Demokratska fronta ostaje pri dogovorenim stavovima, odnosno i dalje će podržavati aktuelnu kantonalnu vladu“, saopćili su iz DF-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije