DF: Sloboda koju živimo u BiH - pa i oni koji BiH ne vole - izborena je pod zastavom s ljiljanima!

9
Radiosarajevo.ba
DF: Sloboda koju živimo u BiH - pa i oni koji BiH ne vole - izborena je pod zastavom s ljiljanima!
Foto: Predsjedništvo BiH / Željko Komšić

Demokratska fronta najoštrije osuđuje brutalne napade na temeljne vrijednosti države Bosne i Hercegovine, a među te vrijednosti spadaju 1. mart kao Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, te ljiljani kao simbol Armije BiH i odbrane Republike Bosne i Hercegovine.

"Svako društvo koje drži do svoje države i simbola koji su važni za njenu državnost ima posebno izgrađen osjećaj prema tim simbolima. Napadi na te simbole u svakoj demokratskoj državi u svijetu doživljavaju se kao napadi na temeljne vrijednosti tog društva i države. Sloboda i demokratija koju danas živimo u Bosni i Hercegovini, a koju uživaju i oni koji Bosnu i Hercegovinu ne vole, izborena je na prvomartovskim principima i pod zastavom sa ljiljanima, i to je historijska činjenica koja se ničim ne može negirati", saopćeno je danas, 12. marta, iz stranke čiji je lider predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić.

U pozadini pomenutih napada, dodaju oni, u posljednje vrijeme gotovo uvijek se pojavljuju insinuacije i brutalni napadi na Demokratsku frontu pri čemu se koristi identična retorika kojom se nastoji omalovažavati i 1. mart.

Ambasador BiH se oglasio povodom odluke Švedske da bude kosponzor nacrta rezolucije o genocidu

Ambasador BiH se oglasio povodom odluke Švedske da bude kosponzor nacrta rezolucije o genocidu

"Tvrditi da je 1. mart islamizirani praznik i da Demokratska fronta radi na stvaranju ISIL-a jednako je gnusno, i nije iznad nivoa huškačke propagande Smiljka Šagolja i njegovih učenika. Nas u Demokratskoj fronti nimalo ne čudi ni činjenica da je vladajući režim sa svojim saradnicima glavni izvođač radova u okviru tog plana. Međutim, Demokratska fronta neće prestati da bude trn u oku onima koji su se okrenuli protiv političke volje većine državi lojalnih građana Bosne i Hercegovine.

Na kraju, odlučni da ne vrijeđamo nikoga, želimo poručiti da će DF iskoristiti sve pravne mehanizme kako bi obuzdao one koji javno, na najprimitivniji način, vrijeđaju glasače Demokratske fronte i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića, i sve one koji se politički slažu ili čak i ne slažu sa nama", zaključili su u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije