Iz DF-a poručuju: Čistimo stranku od raznih uljeza

Radiosarajevo.ba
Iz DF-a poručuju: Čistimo stranku od raznih uljeza
Foto: Arhiv / Demokratska fronta
Tokom konstituiranja općinskih vijeća u brojnim gradovima u prethodnih mjesec dana mogli smo posvjedočiti da su članovi Demokratske fronte, izabrani na prethodnim izborima, vrlo često podržali druge političke opcije.

Zbog toga se ova stranka i njeni članovi ovih dana nalaze na udaru medija, koji često kritiziraju da su članovi ove stranke izdali povjerenje građana koji su ih izabrali na određenu poziciju, te se dovodi u pitanje i legitimitet ove stranke.

Tim povodom danas su se zvaničnim saopćenje javnosti obratili čelnici ove stranke, posebice nakon što su jučer njihovoj vijećnici u Velikoj Kladuši podržali Laburističku stranku Fikreta Abdića, što je u medijima nazvano “izdajom” ideala demokratije.

Ne bismo ni znali da smo tako utjecajna i značajna stranka da nismo svjedoci, nakon posljednjih zbivanja u DF-u i vlastitih 'papaka', neprestanih napisa, pamfleta u raznim tiskovinama ili društvenim mrežama i konstatacija da 'stranka strmoglavo pada', da se DF raspada, da smo ostali bez najboljih kadrova...”, ističu iz DF-a.

Također, dodaje se kako cijela priča ima drugu stranu, te čelnici DF-a navode da je istina da su “kao mlada stranka imali dosta vlastitih grešaka i pogrešnih procjena”, ali da to sve pokušaju ispraviti upravo postupcima kao što je izbacivanje pojedinih ljudi iz stranke.

“Istina je, da su se u redove stranke, još od njenog osnivanja, infiltrirali pojedinci i interesne grupe, čiji je zadatak, od samog početka bio da stranku 'razvale' iznutra. Radili su perfidno, radili su ili po direktivama SDA ili nekih drugih interesnih grupa i lobija, kojima je, generalno, cilj bila destabilizacija lijevo - građanske opcije, a DF procijenjen kao jedan od najopasnijih protivnika u pokušaju da ta opcija, kao što je u početku i bilo, okupi previše istomišljenika, a što bi za rezultat imalo skidanje sa vlasti ovih što nas od rata izrabljuju i dijele”, zaključuju se u saopćenju DF-a, uz konstataciju da će se čišćenje redova stranke nastaviti kako bi se istrajalo na idealima koji su postavljeni kao vodilja pri osnivanju stranke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije