DF nezadovoljan: Mala izlaznost utjecala na rezultate

N. K.
DF nezadovoljan: Mala izlaznost utjecala na rezultate
Ekipa portala Radiosarajevo.ba nalazi se i u Centralnom izbornom štabu Demokratske fronte, gdje borave i članovi Izbornog štaba kao i pojedini članovi predsjedništva stranke.

Ono sto se može čuti od pojedinih članova jeste da su nezadovoljni odzivom građana na izbore, obzirom na ukupnu političku situaciju u BiH.

Dok čekaju prve rezultate s terena, u stranci su rekli da očekuju dobre rezultate na ovim izborima, bazirane na dobivanju što vše vijećničkih mjesta u Općinama. S posebnom pažnjom očekuju rezultate izbora iz Republike Srpske gdje su prvi put imali kandidate u osam gradova.

"Izlaznost je manja nego na prethodnim lokalnim izborima. U Republici Srpskoj je veća izlaznost za deset posto nego u Federaciji. Imali smo lakrdiju od referenduma i sve ono što je pratilo ta dešavanja i odvelo predizbornu kampanju daleko od lokalnih tema i rješavanja pitanja lokalnih zajednica.

Birači zbog straha od etnonacionalnih partija koje su upravo taj segment koristile u kampanji, nisu izašli da glasaju. Čestitam onima koji su iskoristili svoje demoktratsko pravo, a oni koji nisu izašli da glasaju, poručujem da su upravo oni na indirektan način podržali kandidate koje možda i ne vole. Još uvijek je mali uzorak da bismo mogli izaći u javnost sa nekim rezultatima, ali mogu reći kako prema preliminarnim informacijama u Lukavcu vodi zajednički kandidat DF-a i SDP-a, dok je u Općini Centar tijesna borba kandidata SDA-SBB te kandidata DF-a", kazao je medijima Dženan Đonlagić, član predsjedništva DF-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije