DF i SBB obznanili kandidate: Poznata imena svih novih ministara u Vladi KS

Radiosarajevo.ba
DF i SBB obznanili kandidate: Poznata imena svih novih ministara u Vladi KS
FOTO: Arhiv / Rusmir Mesihović

Rusmir Mesihović, ljekar, bivši direktor Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) te nekadašnji federalni ministar zdravstva kandidat je Demokratske fonte (DF) za ministra zdravstva u budućem sazivu Vlade Kantona Sarajevo. Na poziciju ministra privrede DF će predložiti Gorana Mačkića. 

Ove informacije za Radiosarajevo.ba potvrdio je Sead Milavica. predsjednik Kantonalnog odbora DF-a . 

Kadrovska križaljka: SDA odabrala ministre, zvanična odluka do kraja sedmice

U međuvremenu, predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić za televiziju N1 otkrio je ko će biti novi kantonalni ministri iz ove stranke. 

"Imenovat ćemo mnogo sposobnije ljude nego su do sada bili. Vlada KS je bila rob jednog čovjeka i mjesto za osvetu jednog čovjeka. Za premijera će biti gospodin (Mario) Nenadić, odličan pravni ekspert, donio je 19 zakona. Za ministra unutrašnjih poslova kandiujemo Ismira Jusku. Za druge dvije pozicije i poziciju ministra obrazovanja; vjerovatno gospodina  (Anis) Krivića koji je glavni inspektor za obrazovanje, magistrirao je, a za ministarstvo za rad, socijalnu politiku ćemo predložiti Teu Mušić, naša je vijećnica u Gradskom vijeću. Ta bi četvorka trebala da dobro reprezentuje SBB", kazao je Radončić za N1.

Obzirom da je SDA već ranije nezvanično izašla sa imenima, sa eventualnim minornim promjenama, sastav Vlade Kantona Sarajevo sada je gotovo u potpunosti poznat.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije