DF poziva na glasanje o budžetu: Ne slušajte Konakovića

Radiosarajevo.ba
DF poziva na glasanje o budžetu: Ne slušajte Konakovića
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Željko Komšić, Demokratska fronta

Klub zastupnika Demokratske fronte u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine pozvao je poslanike SDP-a BiH i Naše stranke da se pojave sutra na sjednici i glasaju za budžet institucija BiH.

Podsjećaju da je to preduslov za održavanje lokalnih izbora.

"Pozivamo zastupnike SDP-a i NS-a da se pojave na sjednici i glasaju za budžet, s obzirom da prilikom posljednjeg glasanja predsjednik SDP-a Nermin Nikšić nije glasao, dok šef Kluba zastupnika SDP-a Saša Magazinović i predsjednik Naše stranke Predrag Kojović uopće nisu bili prisutni na sjednici, pa samim time nisu ni glasali za usvajanje budžeta", saopćili su iz DF-a.

Smatraju da će, ako budu glasali za budžet i omogućavanje izbora, "javnost i građani BiH iznaći volje i snage da im oproste posljednje neodgovorno postupanje prema državi, unatoč pokušaju obmane javnosti putem pozivanja na proteste iako za budžet i održavanje izbora nisu glasali".

"Također, pozivamo zastupnike SDP-a i NS-a da s tim u vezi odbace na sebe neučtive i nasilničke pritiske predsjednika vanparlamentarne stranke Narod i pravda, Elmedina Konakovića, kome nije u interesu usvajanje budžeta nego proizvodnja nasilja i haosa", navedeno je u saopćenju DF-a.

Dodaju da razumiju da u SDP-u i NS-u s tim u vezi trpe pritiske, ali ih pozivaju da te pritiske u interesu građana i države odbace.

"Svako drugačije postupanje samo bi bio nastavak pogrešne politike koja pogrešno procjenjujući inteligenciju građana računa sa njihovom neupućenošću", istaknuto je u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije