Dević: Ne mogu da vjerujem da je ovo Forto uradio

N. Ka.
Dević: Ne mogu da vjerujem da je ovo Forto uradio
Foto: Radiosarajevo.ba / Mahir Dević

Nakon što je odgođena sedma hitna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo pred novom većinom nakon polusatne pauze održana je konferencija za medije u zgradi Vlade KS.

Nakon polusatne pauze odgođena sjednica Skupštine KS

Nakon polusatne pauze nastavljena je sedma hitna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo pred novom većinom.

Mahir Dević, SDA zastupnik u Skupštini KS, nakon hitne sjednice Skupštine kazao je da su oni ostavili prostor premijeru Forti da pokaže odgovornost i da se usvoje svi dokumenti koji su važni za građane.

"Premijer nije smio sebi da dozvoli da se upetlja u politiku oko skupštinskih većina. Napravio je veliku grešku prema građanima. Svi su bili u zgradi, dobili su mail, predsjedavajući je zvao Fortu na sastanak ali je on to odbio. Ne mogu da vjerujem da je ovo uradio", rekao je Dević.

"Prva sjednica je prema njihovom mišljenju nelegalna i to će da utvrde nadležni, ali ova druga sjednica se bavila životom građana, bilo je riječi o budžetu koji je on sa svojim ministrima pravio. Ne mogu se ovako odnositi prema građanima KS, mi smo dolazili na sjednice i ulagali apelacije, a oni se ponašaju na ovakav način".

Dević je kazao da je premijer bio odgovoran prema građanima da dođe.

"Mi imamo zakazanu sjednicu za osmi januar i mi tada možemo da usvojimo te tačke, ali mi nećemo više zakazivati do Nove godine, ako hoće oni da zakažu neka to urade", zaključio je Dević.

"Meni je jako žao što već nekoliko dana imamo ovu situaciju. Pokazali smo svi skupa jednu nezrelost, a predstavnici Vlade su se danas trebali pojaviti, jer promjena većine je normalna stvar u svim demokratskim zemljama", kazala je Bilsena Šahman.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije