Detalji tragedije na Jablaničkom jezeru: Dječak iz Saudijske Arabije se utopio pred očima obitelji

2
Radiosarajevo.ba
Detalji tragedije na Jablaničkom jezeru: Dječak iz Saudijske Arabije se utopio pred očima obitelji
Foto: GSS / GSS Prenj sinoć na mjestu tragedije

Maloljetnik (16) iz Saudijske Arabije utopio se sinoć, 19. juna, na Jablaničkom jezeru, a kako se doznaje  sve se dogodilo pred njegovom obitelji koja je bila na mjestu tragedije.

"Maloljetna osoba iz Saudijske Arabije A. E. S. koja je rođena 2008. godine izgubila je život na Jablaničkom jezeru u mjestu Radešine na području općine Konjic. Mrtvozornik je na mjestu nesreće je proglasio da je smrt nastala utapanjem.

U tom trenutku na lokalitetu je bila višečlana obitelj iz Saudijske Arabije, a maloljetni A. E. S. utopio se pod nesretnim okolnostima. Do tragičnog događaja je došlo u večernjim satima, a uviđaj je obavljen pod nadzorom dežurnog tužitelja", kazali su za Hercegovina.info iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Stanje u KJKP GRAS: Za pet godina gubitak smanjen za 55 miliona KM

Stanje u KJKP GRAS: Za pet godina gubitak smanjen za 55 miliona KM

Podsjetimo, Gorska služba spašavanja 'Prenj' jučer je zaprimila dojavu da se u Jablaničkom jezeru utopio maloljetnik i da ekipa na čelu sa županijskim tužiteljem traži pomoć ronioca u traženju tijela. Na mjesto utapanja je izašao ronilački tim GSS Prenj te nakon što su locirali moguće mjesto gdje se nalazi utopljenik, iz drugog zarona su pronašli tijelo na dubini od oko pet metara.

Tijelo je izvučeno na obalu i predano očevidnoj ekipi na daljnjii rad.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije