Detalji akcije "Vizionar" u Sarajevu: Za šta se sumnjiči Abdulah Skaka?

6
Radiosarajevo.ba
Detalji akcije "Vizionar" u Sarajevu: Za šta se sumnjiči Abdulah Skaka?
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Mersiha Novalić

Pripadnici Sektora kriminalističke policije i Sektora za policijsku podršku Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Sarajevo danas su na području Kantona Sarajevo proveli operativno-taktičku akciju kodnog naziva "Vizionar".

"Izvršeni su pretresi na više lokacija. Muškarac, 1983. godište, incijala A. S., je lišen slobode zbog krivičnih djela zloupotreba položaja, nesavjestan rad u službi i krivotvorenje službene isprave. Trenutno u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a KS nalazi se više osoba na kriminalističkoj obradi. Ova operativno-taktička akcija, pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, provodi se zbog sumnje u počinjene više krivičnih djela", kazala je novinarima Mersiha Novalić, portparolka MUP-a KS.

Kako je ranije objavio portal Radiosarajevo.ba, riječ je o Abdulahu Skaki, bivšem gradonačelniku Sarajeva i aktuelnom ambasadoru Bosne i Hercegovine u Kataru.

Tragedija u BiH: Žena preminula nakon što ju je udario kamion

Tragedija u BiH: Žena preminula nakon što ju je udario kamion

Ranije je iz MUP-a KS saopćeno da se akcija provodi zbog sumnje u počinjenje više krivičnih djela, između ostalog, zloupotreba položaja, nesavjestan rad u službi, krivotvorenje službene isprave, davanje dara i drugih oblika koristi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije