Derek Chollet: "Jačamo predanost SAD zaštiti suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH"

5
Radiosarajevo.ba
Derek Chollet: "Jačamo predanost SAD zaštiti suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH"
Foto: X.com / Chollet i Konaković

Glavni savjetnik u Ministarstvu vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država Derek Chollet sastao se u ponedjeljak s ministrom vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedinom Konakovićem u Washingtonu.

Chollet je istakao da SAD ojačava predanost zaštiti suverentiteta i teritorijalnog integriteta BiH.

"Sastao se s ministrom vanjskih poslova Konakovićem iz Bosne i Hercegovine kako bi ojačao predanost SAD zaštiti suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH. Razgovarali smo i o saradnji na reformama za euroatlantski put BiH", napisao je Chollet na društvenoj mreži X.com.

Denis Zvizdić o napadu u Gacku: Zaustavite one koji žele izazvati međuetničke incidente!

Denis Zvizdić o napadu u Gacku: Zaustavite one koji žele izazvati međuetničke incidente!

Konaković je ranije u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba kazao da je sa Cholletom razgovarao o detaljima jačanja saradnje SAD i BiH.

"Impresivno je koliko do u detalje znaju sve što se dešava u BiH. Pored dobrih odnosa, tu je i dodatni argument. Činjenica je da svi znaju da ruski utjecaj u BiH nije mali. Svi su na neki način oprezni zbog tih mogućih negativnih posljedica po našu zemlju i malignog utjecaja Rusije koji zaustavlja procese BiH na putu ka Europskoj uniji.

S pažnjoj prate dešavanja na Kosovu, Crnoj Gori i drugim zemljama. Potvrdili smo američku opredijeljenost da bude čvrsto uz BiH u ovim trenucima kad se donose važne odluke za nas", rekao je Konaković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije