Denis Zvizdić razgovarao sa Schmidtom: Kako zadržati mlade u Bosni i Hercegovini?

6
Radiosarajevo.ba
Denis Zvizdić razgovarao sa  Schmidtom: Kako zadržati mlade u Bosni i Hercegovini?
Foto: PSBiH / Zvizdić sa Schmidtom

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić sastao se danas s visokim predstavnikom u BiH Christianom Schmidtom. Razgovarali su o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i o reformama koje je potrebno realizirati na euroatlantskom putu BiH.

Istaknuli su da dodjeljivanje kandidatskog statusa Bosni i Hercegovini predstavlja važan podstrek za
bh. vlasti u nastavku ostvarenja ciljeva na evropskom putu, a sa ciljem da se bh. građani, posebno mladi ljudi, zadrže u našoj zemlji.

Visoki predstavnik je poželio uspjeh u radu novoimenovanim zastupnicima u Predstavničkom domu PSBiH i izrazio nadu u dobru saradnju sa OHR-om. Razgovarali su i o sastanku sa političkim direktorima Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira (PIC) koji će se održati u petak u Sarajevu.

Denis Zvizdić nakon sjednice: "Vrijeme je za novi zamah na euroatlantskom putu"

Denis Zvizdić nakon sjednice: "Vrijeme je za novi zamah na euroatlantskom putu"

Predsjedavajući Zvizdić je rekao da će to biti prilika da članove PIC-a upozna sa zakonodavnim
prioritetima Predstavničkog doma PSBiH u narednom mandatu, te o generalnim planovima u radu Predstavničkog doma. Tokom sastanka, Zvizdić je rekao da su pred Bosnom i Hercegovinom
važne odluke i naglasio zadovoljstvo činjenicom da će standardi koji se primjenjuju u zemljama članicama Evropske unije biti uspostavljeni i u BiH.

"S tim u vezi, izrazio je očekivanje da sve potencijalne odluke u vezi državne imovine moraju
biti u skladu sa odlukama Ustavnog suda BiH i da samo država može biti titular državne imovine", saopćeno je iz kabineta predsjedavajućeg Predstavničkog doma. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije