Denis Zvizdić primio imenovane ambasadore BiH

1
Radiosarajevo.ba
Denis Zvizdić primio imenovane ambasadore BiH
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Denis Zvizdić sa imenovanim ambasadorima

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Zvizdić primio je danas, 22. juna u Sarajevu, imenovane ambasadore naše zemlje.

Zvizdić im je čestitao na funkciji koja je važna za predstavljanje svih aktivnosti Bosne i Hercegovine na evropskom i NATO putu. Rekao je da veliki značaj predstavlja i promoviranje brojnih investicionih mogućnosti za ulaganje u našu zemlju i naglasio značaj potrebe za snažnije aktivnosti na jačanju ekonomske diplomatije, programa edukacije, te prezentiranja turističkih potencijala BiH.

Rekao je da je neophodno ukazati i na značaj kulturno-historijskog naslijeđa naše zemlje, te uspostaviti bolje veze sa našom dijasporom.

Poznato je gdje bi Klopp mogao nastaviti karijeru nakon Liverpoola

Poznato je gdje bi Klopp mogao nastaviti karijeru nakon Liverpoola

Tokom razgovora, novoimenovani ambasadori su se zahvalili na povjerenju koje im je ukazano da predstavljaju BiH u svijetu i predstavili najvažnije prioritete na kojima će raditi.

Sastanku su prisustvovali ambasador BiH u Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske Osman Topčagić, ambasador BiH u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Bojan Đokić, ambasador BiH u Kraljevini Belgiji Erol Avdović, ambasador BiH u Republici Austriji Siniša Bencun i generalna ambasadorica BiH u Sjedinjenim Američkim Državama Tatjana Telić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije