Denis Zvizdić o napadu u Gacku: Zaustavite one koji žele izazvati međuetničke incidente!

7
Radiosarajevo.ba
Denis Zvizdić o napadu u Gacku: Zaustavite one koji žele izazvati međuetničke incidente!
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Denis Zvizdić

I dok članica Predsjedništva Bosne i Hercegovine i ambasadori koje je imenovala javno lažu o postojanju 'islamskog ekstremizma' u BiH, dotle se nastavljaju napadi, sada i oružani, na bošnjačke povratnike u bosanskohercegovačkom entitetu RS, izjavio je danas, 2. maja, Denis Zvizdić, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta BiH (NiP).

Zvizdić je komentirao napad na bošnjačku povratničku porodicu u Gacku.

"Zahtijevamo hitno otkrivanje i procesuiranje počinioca i naredbodavaca ovoga gnusnog čina uperenog protiv mira i sigurnosti, kao i neophodno prisustvo EUFOR-a radi vjerodostojnosti informacija i istrage. Oni koji žele izazvati međuetničke incidente potaknuti šovinističkom i ratnohuškačkom retorikom političkih dužnosnika RS-a, moraju biti zaustavljeni na vrijeme", zaključio je on.

Anketa | Čija je najveća odgovornost što građani moraju plaćati proviziju za račune za vodu?

Anketa | Čija je najveća odgovornost što građani moraju plaćati proviziju za račune za vodu?

Podsjetimo, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar danas je na društvenim mrežama podijelio informaciju o ovom napadu, kao i fotografije. Više o tome čitajte OVDJE.

U međuvremenu, i federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak razgovarao je s ministrom unutrašnjih poslova bosanskohercegovačkog entiteta RS Sinišom Karanom. Karan je informisao Isaka kako policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova RS, zajedno sa postupajućim tužiteljem, aktivno rade na rasvjetljavanju ovog događaja te da je uvjeren kako će počinitelji uskoro biti otkriveni - više na OVOM LINKU.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije