Denis Zvizdić: Cilj SDA je država sigurnosti za sve građane

Fena
Denis Zvizdić: Cilj SDA je država sigurnosti za sve građane
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH i potpredsjednik SDA Denis Zvizdić rekao je novinarima gostujući na tribini ove stranke u Živinicama da je SDA najjača i najorganiziranija stranka u BiH.

Po njegovim riječima, tema tribine u Živinicama jeste da se još jednom podsjeti na osnovne principe te na strateške ciljeve koje ima SDA.

"Ključni i najvažniji cilj SDA, još od njenoj osnivanja i od programske deklaracije i prvih vizionarskih ciljeva rahmetli Alije Izetbegovića, jeste jedna i jedina, cjelovita BiH unutar svoga suvereniteta i teritorijalnog integriteta, država u kojoj svi treba da respektuju drugog i drugačijeg i koja ima cilj prosperitet i sigurnost za sve građane, naglasio je Zvizdić.

Upitan šta očekuje na predstojećim izborima rekao je kako je SDA stranka sa izrazitim nivoom državotvornosti što je, kako kaže, prepoznato i od građana i birača koji vole tu stranku i od političkih protivnika, koji kompletnu kampanju usmjeravaju prema SDA.

"SDA je proevropska stranka, narodna, progresivna stranka, čiji su korijeni duboko u zemlji, a njena krošnja je ona koja kao vezivno tkivo pokriva čitavu državu. To je ono što očekujemo da će biti prepoznato u oktobru i da će glasači odgovoriti pozitivno – kazao je Zvizdić.

Ministar civilnih poslova BiH i zamjenik predsjednika SDA Adil Osmanović rekao je novinarima osvrćući se na aktuelnu situaciju u ovoj stranci, da je SDA je donijela odluku da će  svi njeni kadrovi, koji su svojim djelovanjem prekršili Statut te narušili ugled stranke, biti ili suspendirani ili isključeni, dodavši da je, između ostalog, večerašnja tribina u Živinicama  poruka da članstvo daje podršku tim potezima.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije