Denis Bećirović: "Vratili smo Aerodrom Tuzla na mapu međunarodnih avio-veza"

1
FENA
Denis Bećirović: "Vratili smo Aerodrom Tuzla na mapu međunarodnih avio-veza"
Foto: Ilustracija / Međunarodni aerodrom Tuzla

Zajedničkim angažmanom vratili smo Međunarodni aerodrom Tuzla na mapu međunarodnih avio-veza - izjavio je ministar trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona Denis Bećirović, nakon što je zahvaljujući višemjesečnom radu tog resornog kantonalnog ministarstva, kao i angažmanu menadžmenta Aerodroma i Vlade Tuzlanskog kantona, potpisan ugovor s grčkom aviokompanijom Lumiwings. 

Na taj način od 18. decembra Tuzla će biti povezana sa Švedskom, Danskom, Nizozemskom, Njemačkom i prvi put Turskom.

"Potpisivanjem ugovora napravili smo važan korak prema jačanju povezanosti između Tuzlanskog kantona i BiH s ključnim destinacijama, što nadalje ima pozitivan uticaj na turizam, trgovinu i ekonomski razvoj cijele regije", istakao je tim povodom ministar Bećirović. 

Aleksandra Prijović se usred koncerta s pozornice obratila svom suprugu: 'Vidiš li Filipe...'

Aleksandra Prijović se usred koncerta s pozornice obratila svom suprugu: 'Vidiš li Filipe...'

Vlada Tuzlanskog kantona je izdvojila iznos od dva i po miliona KM kao ključnu podršku ovom značajnom projektu. 

"Međunarodni aerodrom Tuzla i njegov dalji razvoj su strateški element i projekat Ministarstva i Vlade Tuzlanskog kantona, i neizostavan segment svih strateških dokumenata i razvojnih planova kantona te smo mu se kao takvom i posvetili", kaže Bećirović. 

Menadžment Lumiwingsa s optimizmom predviđa pozitivan odaziv putnika na novouspostavljene letove. Posebno su uvjereni da će ovi letovi potaknuti ponovni interes dijaspore, čime će znatno doprinijeti konačnom uspjehu ovog projekta.

Svjesni su da angažman dijaspore ima ključnu ulogu u održivosti i prosperitetu zračnih ruta, te su posvećeni stvaranju privlačne i konkurentne ponude koja će privući širok spektar putnika. 

"Ministarstvo i menadžment Aerodroma Tuzla će nastaviti stvarati poticajno okruženje za proširenje zračnih ruta, obuhvatajući nove atraktivne i zanimljive destinacije, kako u Evropi, tako i širom svijeta", zaključio je ministar Bećirović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije