Denis Bećirović u zgradi Predsjedništva organizirao iftar za ambasadore i reisa Kavazovića

10
Radiosarajevo.ba
Denis Bećirović u zgradi Predsjedništva organizirao iftar za ambasadore i reisa Kavazovića
Foto: Kabinet Denisa Bećirovića / Iftar u zgradi Predsjedništva

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović organizirao je danas, 3. aprila, iftar za ambasadore, šefove diplomatskih predstavništava u Bosni i Hercegovini i reisu-l-ulemu Islamske zajednice u BiH dr. Huseina ef. Kavazovića.

Iskazujući dobrodošlicu zvanicama, dr. Bećirović je, između ostalog, kazao:

"U našoj tradiciji je da i tokom ramazana s radošću dočekujemo prijatelje. Iftar je vrijeme kada vjernici prekidaju post i tu radost obično dijele s porodicom i prijateljima. Ramazan nam donosi okupljanja, razgovore, druženja i povećanu pažnju jednih prema drugima.

Profesor Rosensaft osudio izjave izraelskog ambasadora o Srebrenici

Profesor Rosensaft osudio izjave izraelskog ambasadora o Srebrenici

Ovo je mjesec kada obnavljamo svoju vjeru i istrajnost u dobru. Također, ovo je prilika da još jednom iskažemo posebno poštovanje i solidarnost prema palestinskom narodu u Gazi. Svi zajedno želimo da ova tragedija prestane i da mir zavlada u Palestini.

Zahvalan sam reisu-l-ulemi Islamske zajednice u BiH dr. Huseinu ef. Kavazoviću, ambasadorima i šefovima diplomatskih predstavništava u Bosni i Hercegovini što su nam ukazali posebno poštovanje i čast da ovaj iftar dočekaju s nama, u zgradi Predsjedništva BiH."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije