Denis Bećirović u Londonu: Susreti sa brojnim zvaničnicima Velike Britanije

2
Radiosarajevo.ba
Denis Bećirović u Londonu: Susreti sa brojnim zvaničnicima Velike Britanije
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Denis Bećirović

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović boravit će u radnoj posjeti Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske do srijede, 5. jula.

Bećirović će se u Londonu sastati sa visokim političkim zvaničnicima Ujedinjenog Kraljevstva, zemlje svjedoka Dejtonskog mirovnog sporazuma, s kojima će razgovarati o ugrožavanju mira i sigurnosti u Bosni i Hercegovini, kao i o jačanju saradnje Bosne i Hercegovine sa Ujedinjenim Kraljevstvom.

Između ostalih, planirani su susreti sa specijalnim izaslanikom UK za zapadni Balkan lordom Stuartom Peachom, ministrom vanjskih poslova UK Jamesom Cleverlyjem, ministrom Oružanih snaga UK Jamesom Heappeyjem,

Putin izdao naređenje: Rusija počinje vježbe upotrebe taktičkog nuklearnog oružja

Putin izdao naređenje: Rusija počinje vježbe upotrebe taktičkog nuklearnog oružja

članicom Doma lordova Velike Britanije baronesom Arminkom Helić, grupom članova Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva, uključujući predsjedavajuću Izborne komisije za vanjske poslove Aliciau Kearns, drugim UK zvaničnicima, te predstavnicima bosanskohercegovačke dijaspore.

Tokom radne posjete Ujedinjenom Kraljevstvu član Predsjedništva BiH održat će i govor u povodu obilježavanja Dana sjećanja na genocid počinjen nad Bošnjacima u Srebrenici u Lancaster Houseu u Londonu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije