Denis Bećirović čestitao Marku Rutteu imenovanje na dužnost generalnog sekretara NATO- a

1
Radiosarajevo.ba
Denis Bećirović čestitao Marku Rutteu imenovanje na dužnost generalnog sekretara NATO- a
Foto: Kabinet Denisa Bećirovića / Mark Rutte i Denis Bećirović

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović uputio je čestitku premijeru Kraljevine Nizozemske Marku Rutteu povodom imenovanja na dužnost generalnog sekretara NATO-a.

Čestitku Denisa Bećirovića prenosimo u cijelosti:

"Vaša Ekselencijo, dragi Mark, u ime Predsjedništva Bosne i Hercegovine, kao i u svoje ime, imam izuzetnu čast i zadovoljstvo uputiti Vam najiskrenije čestitke povodom Vašeg imenovanja na dužnost generalnog sekretara NATO-a.

Pogledajte borilački spektakl u Sarajevu gdje su se tražile vize za veliko K-1 finale u Tokiju

Pogledajte borilački spektakl u Sarajevu gdje su se tražile vize za veliko K-1 finale u Tokiju

I ovom prilikom zahvaljujem na toploj dobrodošlici i konstruktivnom razgovoru koji smo imali tokom moje nedavne posjete Kraljevini Nizozemskoj. Vaše duboko razumijevanje političkih, ekonomskih i sigurnosnih prilika, kao i aktuelnih izazova s kojima se suočava Bosna i Hercegovina, predstavlja dragocjen doprinos očuvanju stabilnosti, mira i
prosperiteta u Evropi i svijetu.

Veoma cijenim Vašu podršku evropskom i euroatlantskom putu Bosne i Hercegovine koju ste iskazali i tokom posjete Sarajevu.

Odlučna u nastojanju da postane punopravna članica NATO-a, Bosna i Hercegovina će nastaviti graditi čvrste odnose sa svim partnerskim državama i doprinositi jačanju sigurnosti u jugoistočnoj Evropi.

Želim Vam mnogo uspjeha u obavljanju ove odgovorne dužnosti, uz uvjerenje da će Vaše liderstvo dodatno osnažiti našu zajedničku sigurnost i saradnju. Primite, Vaša Ekselencijo, izraze mog najvišeg poštovanja".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije