Demokratska fronta: Osuđujemo stvaranje atmosfere straha u Srebrenici

Radiosarajevo.ba
Demokratska fronta: Osuđujemo stvaranje atmosfere straha u Srebrenici
Foto: Arhiv / Demokratska fronta

Demokratska fronta najoštrije osuđuje stvaranje atmosfere straha i prijetnji kojoj je izložena povratnička zajednica u Srebrenici i Podrinju posljednjih dana, saopćeno je iz ove stranke.

„Nemili događaji, poput skrnavljenja Memorijalnog centra Potočari, ali i javne povorke obilježene šovinističkim i mrzilačkim ispadima struktura koje su bliske vlastima Republike Srpske ne doprinose miru i pomirenju nego stvaraju preduslove za nova zastrašivanja koja očito imaju za cilj obeshrabriti povratničku zajednicu i dovesti je u stanje opće nesigurnosti i neizvjesnosti“, poručili su.

Dodali su da od lokalnih vlasti Srebrenice, ali i od vlasti RS-a očekuju da osude posljednje ispade i time dokažu da ne sudjeluju u kampanji širenja straha i mržnje.

Svim građanima Srebrenice srpske nacionalnosti, koji ne učestvuju u kampanjii zastrašivanja povratničkog stanovništva ovom prilikom želimo srećan Božić“, navodi se u saopćenju Demokratske fronte.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije