Sarajevo: Demobilisani borci noć će provesti ispred Parlamenta FBiH

N. Ka.
Sarajevo: Demobilisani borci noć će provesti ispred Parlamenta FBiH
FOTO: Radiosarajevo.ba / Demobilisani borci ne odustaju od svojih zahtjeva
Nakon protesta demobilisanih boraca u kojima su se u srijedu sukobili s policijom, grupa boraca je odlučila da prenoći ispred zgrade Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

Borci poručuju da ne žele odustati od svojih zahtjeva, ne žele da ruše i razbijaju već, kako naglašavaju, žele samo svoje pravo.

Protesti boraca: Zamalo opet sukob s policijom, traže da se uhapšeni puste na slobodu

Grupa od 20-tak boraca leži uz zaštitnu ogradu koja je danas postavljena ispred Parlamenta, pokrivena ćebadima, te ističu da hladna noć koja je pred njima nije ništa u odnosu na ono što su do sada doživili.

Poručuju da sutra očekuju još veću podršku svojih saboraca.

Epilog današnjih sukoba je sedam povrijeđenih policajaca, tri uhapšena borca, a, prema riječima okupljenih ispred zgrade Parlamenta FBiH, više boraca je zadobilo povrede tokom protesta.

Mi vas podsjećamo da  bivši borci zahtijevaju zakazivanje sjednice na kojoj će biti usvojen Prijedlog zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije