Protesti boraca: Zamalo opet sukob s policijom, traže da se uhapšeni puste na slobodu

N. Ka.
Protesti boraca: Zamalo opet sukob s policijom, traže da se uhapšeni puste na slobodu
Foto: Dženan Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Protesti boraca u Sarajevu: Povrijeđeni policajci i borci
Uzeir Maslo jedan od učesnik protesta demobilisanih boraca u Sarajevu kaže da je danas dobio batine od policije ni kriv ni dužan.

U trenutku kada je otpočeo sukob između policije i boraca, koji danas održavaju proteste u Sarajevu, pokušao je da izbjegne gužvu i probleme i dodaje da je vidio čovjeka koji leži sa druge strane ceste te mu je pokušao pomoći.

"Prešao sam na drugu stranu da pomognem jednom čovjeku koji je ležao na cesti. Kada sam pokušao da ga podignem mene su petorica policajaca počeli da udaraju, pet njih me udaralo, okružili su me. Jednostavno ne znam šta se desilo", poručio je Maslo.

Centar Sarajeva blokiran: Sukob boraca i policije, bačen suzavac - ima povrijeđenih

Maslo priča kako je svaki put do sada bio na protestima, te da je u ovom slučaju ispao najgori samo zato što je pokušao da pomogne čovjeku koji je bio povrijeđen.

Podsjećamo, demobilisani borci su danas blokirali centar Sarajeva u znak protesta. Grupa boraca se još uvijek nalazi ispred zgrade Federalnog parlamenta na Skenderiji.

No, u jeku protesta, borci su se sukobili s policijom, a iz policije navode da su prvi napadnuti. Snimak obračuna svjedoči u korist policije:

Objavljen snimak sukoba boraca i policije u Sarajevu

Epilog sukoba je više povrijeđenih i bivših boraca i policajaca, a uhapšeno je i nekoliko demobilisanih, koji su odvedeni u Policijsku stanicu Centar. Borci tvrde da je uhapšenima onemogućeno da kontaktiraju advokata, pa su se pokušali uputiti ispred ove Policijske stanice gdje su namjeravali tražiti puštanje uhapšenih na slobodu. No, specijalci im to nisu dopustili, a zamalo je opet došlo do fizičkog sukoba. 

Amir Sultan, jedan od boraca, poručio je da borci zahtijevaju da uhapšeni budu vraćeni bez ikakvih problema, te daju rok policiji da ih puste što prije, inače: "Niko nas neće zaustaviti."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije