Demobilisani borci ispred Parlamenta FBiH: I dalje čekamo Edina Mušića

Radiosarajevo.ba
Demobilisani borci ispred Parlamenta FBiH: I dalje čekamo Edina Mušića
Foto: Radiosarajevo.ba / Borci ispred Parlamenta FBiH

Grupa demobilisanih boraca prenoćila je ispred zgrade Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu. Oni poručuju da ne žele odustati od svojih zahtjeva, već, kako naglašavaju, traže samo svoje pravo.

Hamza Krkalić, demobilisani borac, kako je kazao da je kandidat DF-a na listi za Federalni parlament, u razgovoru za Radiosarajevo.ba, kaže da je noć bila mirna i da je ispred Parlamenta FBiH prenoćilo njih 20.

Sarajevo: Demobilisani borci noć će provesti ispred Parlamenta FBiH

"Mi i dalje tražimo Edina Mušića da dođe do nas i da nam konačno zakaže tu sjednicu. Mirnom šetnjom smo izašli da prođemo kroz Sarajevo. Mi idemo dalje. Tri dana oni, navodno, sa zasluženog godišnjeg odmora. U Parlamentu FBiH na poslu nikoga nema. Nas samo zanima Mušić. Dvije mogućnosti su bile da se naše pitanje riješili. Nama nije trebala nikakva komisija. Nama je trebalo samo, da prema Poslovniku rada Parlamenta FBiH, sa Doma naroda vratiti u Parlament na Edina Mušića. Oni su izabrali drugu opciju da vrate na premijera Fadila Novalića, da on formira komisiju pa da komisija ide u oba parlamenta. to je korak nazad", naglasio je Krkalić 

On očekuje danas novi dolazak boraca iz svih dijelova BiH. Noć je bila mirna, a ujutro ih je obišao Zoran Čegar, načelnik Sektora uniformisane policije Federalne uprave policije.

"Došao je Zoran Čegar da nas počasti kafama. On nam ne treba, ne želimo njegovu kafu, nama treba samo Mušić", dodao je Krkalić.  

Podsjetimo, bivši borci zahtijevaju zakazivanje sjednice na kojoj će biti usvojen Prijedlog zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije