Delić se sastao sa Sattlerom: Među ključnim temama je bila socijalna karta u FBiH

2
Radiosarajevo.ba
Delić se sastao sa Sattlerom: Među ključnim temama je bila socijalna karta u FBiH
Foto: Facebook / Adnan Delić, Johann Sattler i Narine Sahakyan

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić danas, 12. marta, sastao se s ambasadorom Evropske unije u Bosni i Hercegovini Johannom Sattlerom i v.d. rezidentnom koordinatoricom UNDP BiH Narine Sahakyan.

Oni su razgovarali o budućnosti zajedničkih projekata, digitalizaciji i potrebi socijalne karte u Federaciji Bosne i Hercegovine.

"Posebno se istakla važnost zakona o socijalnoj karti koji će imati značajan utjecaj na unapređenje socijalne zaštite i pružanje adekvatne pomoći socijalno ugroženim građanima Federacije Bosne i Hercegovine", rekao je Delić.Nenad Nešić : "RS je potpuno opredijeljena za europske integracije"
 

Napad na Baščaršiji: Žena spriječila džeparoša dok je pozirala za fotografiju

Napad na Baščaršiji: Žena spriječila džeparoša dok je pozirala za fotografiju

Ambasador Sattler također je pokazao interesovanje za zakon o posredovanju u zapošljavanju, prepoznajući njegovu važnost u stvaranju povoljnog okruženja za zapošljavanje i smanjenje nezaposlenosti u Federaciji Bosne i Hercegovine.

"Nastavak konstruktivnog dijaloga i saradnje s EU delegacijom i UNDP-om bit će od ključne važnosti za daljnje unapređenje socijalne politike u Federaciji Bosne i Hercegovine. Hvala na podršci i ostanite s nama kako bismo zajedno gradili bolju budućnost za sve građane FBiH", poručio je Delić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije