Delegacija Kantona Sarajevo odala polaganjem cvijeća i odavanjem počasti obilježila 1. Mart

3
Radiosarajevo.ba
Delegacija Kantona Sarajevo odala polaganjem cvijeća i odavanjem počasti obilježila 1. Mart
Foto: Vlada KS / Obilježavanja Dana Nezavisnosti

Povodom obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, delegacija Kantona Sarajevo položila je danas cvijeće na mezarju Kovači i mezaru prvog predsjednika Republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića, kod Vječne vatre, na Spomen obilježju ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992-1995, na Spomen parku Vraca, te Spomen obilježju Novi Grad Sarajevo.

Čestitavši svim građanima Bosne i Hercegovine Dan nezavisnosti, ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović podsjetio je da su građani na cijeloj teritoriji države izlaskom na referendum iskazali opredjeljenost za nezavisnu državu.

"Tada je većina Bosanaca i Hercegovaca glasala za nezavisnost, to je bio naš izbor", poručio je ministar Osmanović, dodavši da je ponosan što je član generacije koja je odbranila nezavisnost države.

Plenković proglasio pobjedu HDZ-a na izborima u Hrvatskoj: "Večeras slavimo, sutra formiramo vladu"

Plenković proglasio pobjedu HDZ-a na izborima u Hrvatskoj: "Večeras slavimo, sutra formiramo vladu"

Prema njegovim riječima, na mlađim generacijama je da, uz pomoć starijih, rade na opstojnosti države, kako bi Bosne i Hercegovine uvijek bilo, uprkos napadima koji ne prestaju.

"Moramo ostati nezavisni, moramo ostati ono što jesmo", potcrtao je ministar Osmanović, koji je odao počast i položio cvijeće s delegacijom KS.

Brojnu kantonalnu delegaciju, pored ministra Osmanovića, činili su: predsjedavajući Skupštine KS Elvedin Okerić, dopredsjedavajući SKS Vibor Handžić, vršiteljica dužnosti premijera KS Darja Softić-Kadenić, zastupnik u Skupštini KS i mandatar za sastav nove Vlade KS Nihad Uk, zastupnik i ministar finansija KS Davor Čičić, zastupnici Elza Gaković, Milomirka Melank, Marijela Hašimbegović, Elvis Vreto i Jasmin Šaljić, te ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica i ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Ivana Prvulović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije